www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Finská rally téměř beze změn

21. února 2006 • 10:40

Přestože do startu Finské rally (17. - 20. srpna 2006) zbývá ještě více než půl roku, organizátoři neponechávají nic náhodě a pilně se připravují na start desátého podniku seriálu mistrovství světa.

Tratě proslulé soutěže doznají oproti loňsku jen nepatrných změn, které posádky téměř ani nepostřehnou. Větší změna se již plánuje v oblasti servisního parku, který se nacházel v Jyväskylä Paviljonki.

Traťový komisaři Kai Tarkiainen ke změnám řekl: „Loňské složení tratí si všichni jezdci pochvalovali. Cesty byly velmi dobře připraveny a navíc se také fanoušci snadněji dostávali do diváckých míst.“

„Když jsme začali s plánováním tratí na letošní rok, tak jsme věděli, že neprovedeme příliš mnoho změn. Pouze jsme někde upravili z bezpečnostních důvodů start a cíl RZ, nebo některou zkoušku zkrátili, ale to je vše.“

„První etapa zavede posádky tradičně do oblasti Javäskylä, v sobotu se pojede v okolí Jämsä a v neděli pak v blízkosti Keuruu. Největších změn doznala třetí etapa, kde byl jeden test nahrazen jiným. Super speciálka Killeri se pojede v pátek i sobotu večer,“ pokračoval Tarkiainen.

„Co se týká servisní zóny, tak bude na stejném místě, jen se změní její uspořádání. Společně s týmy WRC budou také týmy JWRC. Fanoušci tak alespoň za své peníze uvidí vše pěkně pohromadě,“ dodal na závěr Fin.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist