www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Neste Oil Rally Finland (JWRC+PCWRC)

Martin Prokop se shakedownem spokojen

1. srpna 2008 • 01:00

Dnes otevřel program Finské rallye shakedown, trať si projeli třikrát i Martin Prokop s Janem Tománkem se svou C2. Jejich čas z posledního průjezdu pak byl nejrychlejším v hodnocení účastníků juniorského šampionátu.

„Profil shakedownu se podobal sobotním vložkám. V jeho průběhu jsme vyzkoušeli to, co bylo třeba. Auto vypadá, že je připravené velmi dobře, já se v něm cítím skvěle,“ líčí své postřehy z Finska Martin Prokop.

Trať doznala oproti předchozímu ročníku několika změn. „Je to trochu jiné než bývalo. Trénink samotný byl hodně dlouhý a náročný. Takový jsem snad ještě na MS nezažil, dvanáct hodin jsme téměř neustále jeli. Přejezdy jsou hodně dlouhé, kdy spousta vložek se jede jenom jednou. Sobotní etapa bude hodně o výdrži auta, vložky jsou užší a obměklé. Pátek a neděle by pak měly být zase rychlejší,“ míní pilot Jipocar Racing Teamu a přibližuje podmínky, které panují v okolí Jyvaskyla: „Během tréninkových jízd nás provázela jasná obloha. Nyní to vypadá, že by mohla nějaká kapka spadnout,“ uzavírá.

Jipocar Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist