www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Neste Oil Rally Finland (JWRC+PCWRC)

Martin Prokop se dostal v závěru dne do vedení

3. srpna 2008 • 03:00

V napínavý souboj mezi Martinem Prokopem a Michalem Kosciuszkem se proměnil i druhý den Finské rallye v hodnocení JWRC. V předposlední dnešní „erzetě“ se karta obrátila ve prospěch českého pilota, kdy se po precizním výkonu a chybě svého největšího soka dostal do čela. Do závěrečných nedělních kilometrů tak vstoupí z pozice leadera.

Sobotní etapa Finské rallye nabídla opět souboj o každou vteřinu mezi Martinem Prokopem a Polákem Kosciuszkem, kteří se střídali na špici klasifikace JWRC. Této dvojici dokázal zdatně sekundovat už jen Švéd Sandell.

V RZ 20 Martin Prokop využil chyby polského pilota a probojoval se do čela závodu v juniorské kategorii. O vyrovnanosti průběhu soutěže svědčí i nejrychlejší časy dosahované v rychlostních zkouškách, o které se podělilo zmiňované trio: Martin Prokop se radoval z vítězství na třech, Kosciuszko na pěti a Sandell na dvou dnešních vložkách.

„Dnes to bylo celkem na hraně, čekalo se, kdo udělá chybu. Nebylo to vůbec jednoduché. V průběhu etapy nás potkala také jedna nepříjemnost, když jsme trefili na jedné z vložek kámen. Bylo to v místě, kde mělo problémy více posádek, naštěstí to pro nás neznamenalo závažnější komplikace,“ popisuje druhý soutěžní den pilot Jipocar Racing Teamu.

V nedělní etapě, která má na programu již pouhé tři měřené úseky měřící čtyřicet kilometrů, se Martin Prokop s Janem Tománkem pokusí udržet slibně rozjetý závod a uhájit co nejvíce z náskoku necelých padesáti vteřin na svého nejbližšího pronásledovatele. „Budeme se snažit trochu zvolnit nasazené tempo, a snížit tak míru rizika,“ poodkrývá k nedělnímu dni Martin a neopomene pochválit české příznivce, kteří vyrazili za rallye až do Finska: „Zdejší atmosféra se příliš neliší od předchozích ročníků. Opět o sobě dávají vědět čeští fanoušci, ti jsou skvělí,“ uzavírá.

Jipocar Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist