www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Neste Oil Rally Finland (JWRC+PCWRC)

Loeb jedním z 'hříšníků' letošní Finské rally

3. srpna 2008 • 22:25

Vítěz letošní Neste Oil Rally Finland, úřadující mistr světa Sebastien Loeb, nebude na tuto klasickou šotolinovou rally vzpomínat jenom v dobrém, neboť kvůli porušení pravidel silničního provozu musel sáhnout také hluboko do své peněženky.

Francouzský pilot totiž v průběhu seznamovacích jízd uplynulou středu překročil na přejezdu mezi rychlostními zkouškami povolenou rychlost o úctyhodných 41 km v hodině. Finská policie mu naměřila na šedesátce rovných 101 km/h. Tuto informaci uvedla ve svém zpravodajství finská média.

Nicméně se ukázalo, že ani ve Skandinávii se neměří všem stejným metrem. Na rozdíl od jiných hříšníků totiž finská policie Loebovi nezadržela řidičský průkaz. Naopak tomu bylo v případě Gábora Mayera (61 km/h nad limitem), Andrea Cortonovise (49 km/h nad limitem) a Vytautase Baranauskase, který jel o 41 km/h rychleji, než povolovalo omezení v místě měření, nicméně jeho přestupek měl z pohledu zákona stejnou váhu jako Loebův.

Celá záležitost však měla nakonec dohru na ředitelství Finské rally, které Francouzův přílišný spěch 'ocenilo' částkou rovnající se výši rovných 2000,- Euro. Policie má jeho přestupek údajně posoudit až po skončení soutěže.

Přesto všechno však může Sebastien Loeb hovořit o notné dávce štěstí. Finská policie je totiž normálně značně nekompromisní a překročení maximální povolené rychlosti o 40 km/h v této zemi standardně znamená zadržení řidičského průkazu minimálně na jeden měsíc. Výše zmiňovaný Maďar Mayer přišel o řidičák až do konce roku.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist