www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Neste Oil Rally Finland (JWRC+PCWRC)

Flodin vyloučen z Finské rally

3. srpna 2008 • 23:10

Švédský mladík Patrik Flodin si nakonec radosti z druhého místa v hodnocení PCWRC na Neste Oil Rally Finland dlouho neužil. Po závěrečné technické kontrole v cíli soutěže byl totiž nakonec vyloučen kvůli porušení technických předpisů.

Flodinovo Mitsubishi Lancer Evo IX, které si pronajal na severskou rally, neprošlo závěrečnou technickou kontrolou kvůli problému s restriktorem sání vzduchu turbodmychadla. Sportovní komisaři tak švédského pilota vyloučili a Flodin přišel o 8 mistrovských bodů do klasifikace šampionátu produkčních vozů.

„Je to neskutečně smutné. Přesto všechno, dokázali jsme odjet dobrou rally a toto nemá nic společného s konečným výsledkem. Ale pravidla jsou jasná,“ povzdechl si Patrik Flodin.

Podle informací Flodinova týmu vznikla mezi restriktorem a turbem z blíže nespecifikovaných důvodů netěsnost, která se projevila až po zahřátí motoru.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.08.2008 22:03
John - moderátor
Ona to ani nebyla tisková informace, ale prostě malá zpráva na Flodinově stránce.
04.08.2008 21:44
Mirekfric
A proč ne? Pokud to bylo úmyslné (jakože jsem neřekl, že to bylo úmyslné), tak já na jejich místě bych taky vydal tiskovku, jak všechno vzniklo nějakou záhadou, ani nevím jak. Ostatně nebyl bych ani první, ani poslední...
04.08.2008 20:21
ajaj
Mirku, kdyby to bylo úmyslný, proč to tým popisoval, viz. poslední věta?
04.08.2008 19:23
Mirekfric
Že by zkoušeli něco jako Toyota v roce 95? Každopádně ať to bylo jakkoli, přisávání vzduchu kolem restriktoru není žádná prkotina a vyloučení je naprosto na místě. Mimochodem, čí auto to bylo?
toplist