www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Tour de Corse (JWRC)

V týmu Kronos Racing vládne spokojenost

10. dubna 2006 • 02:00

Pouhé dva týdny po Katalánské rally mohl tým Kronos Racing díky Sébastienu Loebovi slavit další úspěch. Francouzský jezdec dokončil domácí soutěž na Kosice znovu jako první. Na třetím místě skončil jeho týmový kolega Daniel Sordó a šestý pak Xavier Pons. Týmu Kronos Racing se tak splnil sen a dokázal mít hned tři své speciály Citroën Xsara WRC v TOP6.

Xavier Pons proťal cílovou pásku jako šestý. „Po dvou nedojetých rally bylo pro mě dobré, že jsem až v cíli. Xsara WRC je stále velmi spolehlivý vůz, což se musí promítnout v MS FIA značek. Když jsem zjistil, že Benguého nedojedu, tak jsem se soustředil na to, abych v klidu dojel až do cíle a získal důležitých pět bodů do MS FIA značek,“ řekl Pons.

Daniel Sordó skončil v Katalánsku druhý, nyní na Korsice třetí. Navíc dokázal triumfovat ve dvou rychlostních zkouškách. „Když jsme ztratili čas hned v pátek, tak nás to donutilo, abychom pak jeli stále naplno.“

„Byla to skvělá rally a především souboj s Mikkem a Alexandrem byl famózní. Jsem rád, že jsem z něj vyšel vítězně a skončil třetí. Nyní se znovu musím přepnout do výukového programu, protože je před námi Argentinská rally a tam půjde znovu především o zkušenosti,“ doplnil skromně Španěl.

Ředitel týmu Kronos Racing Marc Van Dalen na závěr dodal: „Získat třetí vítězství v řadě je fantastické. Navíc máme tři vozy v TOP6, což je další obrovský úspěch. Jasně to dokazuje, jak kvalitně náš tým funguje. Ani jedna z našich posádek neudělala jedinou chybu. Sébastien znovu ukázal, kdo je na asfaltu králem. Dani jen potvrdil to, co již dávno víme a Xavier přinesl týmu Kronos důležité body do MS FIA značek. Díky němu jsme zůstali ve vedení. Prostě fantastický víkend.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist