www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Francois Duval se vrací za volant Fordu

12. srpna 2008 • 09:00

Po několika měsících se belgický jezdec Francois Duval opět vrací do kolotoče mistrovství světa za volant soutěžního speciálu Ford Focus WRC. V minulých letech potvrdil své schopnosti na asfaltu a tak se od něj očekávají boje o nejvyšší příčky.

Po čtvrté příčce z Monte Carla bude Dudu opět nominován do bojů o body do šampionátu týmů ve všech následujících asfaltových podnicích (Německá rally, Španělská rally a Korsická rally). Možnost startů umožnil Belgičanovi jeho krajan, obchodník Stephen Vergalle, který z dílen M-Sportu odkoupil Ford Focus WRC loňské specifikace. Vůz se objeví v barvách firmy Structo, která Duvala bude podporovat na všech třech soutěžích.

Změna se ovšem oproti Monte Carlu chystá na sedadle spolujezdce, kde Eddyho Chavaillirera, který přesedl po bok Petera van Merksteina jr., vystřídá navrátivší Patrick Pivato spolupracující s Duvalem v roce 2006 při programu týmu First Motosport s vozem Škoda Fabia WRC.

„V minulosti se mi na Německé rally dařilo, letos navíc pojedu s vozem, které vede v šampionátu. Proto doufám, že na tom budu výsledkově alespoň tak, jako v loňském roce,“ připomněl Duval svůj start s Citroënem Xsara WRC od Kronosu, se kterou bojoval o stupně vítězů.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.08.2008 22:03
Ricardo - moderátor
Je správné, že každý má svůj názor. Já si stojím za tím, že měl jezdit u Wilsona ty tři nebo čtyři roky, co mu nabízel jako jasná jednička se vším všudy. Dnes by byl aspirantem na titul každý rok. Samo, že si to podělal také těmi výkony u Citroënu....

14.08.2008 17:25
ajaj
gannet: Wilson mu sice nabídl sedačku, ale už ne vejplatu. Dudu se cítil být hvězdou a zadarmo se mu jezdit nechtělo. Jedinej, kdo byl ochoten mu platit byl citroen. Vzhledem k tomu, že Dudu je Belgičan (mluvící francouzsky) měl u fantíků lepší pozici, než kdokoli jinej. Riskl to na rok a prohrál. Prohrál ale i citroen, protože od tý doby neměl tak rychlýho pilota na postu dvojky. Ale to je jen tak na okraj. Ať se mu daří stejně závodit, jako vybarvovat auta.
14.08.2008 10:48
gannet
To Ajaj: Ne ne - přechod k Citroenu byl tou chybou. Malcolm mu nabízel tříletou smlouvu, pozici jedničky a do dvou let nový auto. On přesto odešel na "pouze" roční smlouvu k Citroenu v době, kdy už Citroen oznámil, že jako továrna příští sezónu nepojede(Kronos). Už v tuhle dobu byla pozice Loeba u Citroenu "neotřesitelná" a Duval jej ani nemohl nijak ohrozit, Loeb má proti němu ještě jednu obrovskou devizu - je to francouz. To že se mu ta sezóna nakonec vůbec nepovedla jenom dokončilo dílo zkázy.
13.08.2008 20:05
ajaj
Ricardo, dovolím si nesouhlasit. Přechod k citroenu nebyl chybou, chybou bylo to, co předvedl u červených. Podle mě si to pokazil způsobem, jakým chtěl stačit a porážet Loeba. Nechtěl být v Římě druhý a tak není první ani v nejzapadlejší vesnici. S nejlepším autem ukázal několik kotrmelců a pár ohnivýc výstupů. Spěchal moc...
13.08.2008 08:10
Ricardo - moderátor
Vždycky jsem mu fandil. Pokazil si odchodem od Fordu kariéru...
Dnes mohl bojovat s Loebem na každé rally, nebýt jeho odchodu k Citrónu.
12.08.2008 16:16
HoFi
Njn... Kizz-me to neni... ale jinak pekne :-)
12.08.2008 15:23
dufs
Franta umí, ale nejezdí tak nečekám zázraky :-/
toplist