www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Agropa Pačejov

Do Pačejova a okolí se sjedou vítězné posádky

13. srpna 2008 • 10:00

Jak již bylo několikrát napsáno, Rally Agropa oslaví v letošním roce třicetiny. U příležitosti tohoto jubilea chystají pořadatelé z AMK Pačejov setkání vítězných posádek Rallye Pačejov a Rally Agropa uplynulých ročníků. Po velikém úsilí se organizátorům podařilo sehnat kontakt na téměř všechny posádky, které tuto západočeskou rally v její 29 leté historii vyhrály. Několik bývalých vítězů již bohužel není mezi námi.

Setkání se zúčastní i vítězové kategorie historických vozidel, která se v rámci Rally Agropa také dlouhá léta jezdí. Mezi absolutními vítězi najdeme mnoho bývalých i současných hvězd motoristického sportu. Na listině nejlepších posádek figurují mimo jiné Milan Dolák, Antonín Charouz, Emil Triner, Peter Holub, Jiří Pošík s Jiřím Janečkem a mnoho dalších.

V pátek 5. září budou nejprve posádky přijaty v zasedací síni hlavního sponzora - firmy Agropa a.s. Olšany. Po krátkém uvítání a pohoštění bude následovat individuální prohlídka technické přejímky. V podvečer se pak legendy Rally Agropa představí na předstartovní show na náměstí v Horažďovicích. V sobotu 6. září je pro hosty připraven program zaměřený na sledování rychlostních zkoušek Rally Agropa. Každý ze zúčastněných obdrží nedávno vydanou publikaci o historii rally v Pačejově nazvanou „Rallye a Pačejov – Pačejov a Rallye“.

Pořadatelé se těší na setkání se známými tvářemi motoristického sportu dob dávných i nedávno minulých. Touto akcí chtějí vyjádřit pozvaným posádkám poděkování a uznání za jejich obdivuhodné výkony na Rallye Pačejov a Rallye Agropa.

Miroslav Žitník
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.08.2008 12:36
Pluto - moderátor
Doporučil bych zkusit napsat na stipek@raz-dva.cz (odpoví ale až po víkendu, momentálně je na cestě na Deutschland).
13.08.2008 12:28
rally-man
Newíte jestli je možné sehnat tu publikaci „Rallye a Pačejov – Pačejov a Rallye“ někde po internetu ????
toplist