www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Tour de Corse (JWRC)

Sébastien Loeb se blíží k rekordu

10. dubna 2006 • 00:20

Francouzský pilot Sébastien Loeb si připsal na své konto na domácí Korsické rally již třiadvacáté vítězství. Do absolutní rekordu, který drží Carlos Sainz (vyhrál 26 soutěží seriálu mistrovství světa), chybí francouzskému mladíkovi již pouhé tři triumfy. Loeb se nechal před měsícem slyšet, že by svůj velký vzor mohl pokořit ještě v letošním roce.

Zatím to vypadá tak, že se mu jeho předpověď splní již velmi brzy. Také jeho spolujezdci Danielu Elenovi již chybí pouhé jedno vítězství k tomu, aby překonal Moyu, který jich má na svém kontě 24.

„V Katalánsku jsem se na startu potýkal s problémy s nastavením vozu. Pak měl potíže i Marcus. Tentokrát jsme ale neměli ani jeden po celý víkend žádný problém. Je pro nás tedy důležité zjištění, že Xsara WRC na pneumatikách BF Goodrich je konkurenceschopná a může i nadále vítězit,“ řekl na úvod radostně Francouz.

„Vyhráli jsme před domácími fanoušky, což je fantastické. Nyní v šampionátu vedu o více než deset bodů. Mám tak dostatečný náskok na nejbližší pronásledovatele. Nadcházející šotolinové rally jsou totiž extrémně náročné, takže se mi ty body navíc hodí. Do překonání rekordu Carlose Sainze (26 vítězství) už mi chybí jen tři a to je pro mě také velká výzva,“ dodal Loeb.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist