www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Prachatice

Prachatice: A opět leje jako z konve

16. srpna 2008 • 13:25

Počasí se umoudřilo jen na chvilku a před startem čtvrté rychlostní zkoušky se opět pořádně rozpršelo. Závod je tedy na těžkém terénu hodně otevřený.

Čtvrtou erzetu možná trochu překvapivě vyhrál Odložilík před Sýkorou, Peták byl třetí, Trojan čtvrtý. V celkovém průběžném pořadí se tak zvýšil náskok vedoucího Petáka na trojana na 16,4 vteřiny, třetí Odložilík stáhl ztrátu na vedoucího Petáka na 22,1 vteřiny. Čtvrtý Trněný ztrácí na čelo již skoro 40 vteřin. Z popředí odpadl Slovák Drotár, který klesl na 14. místo.

I pátou rychlostní vložku vyhrál Roman Odložilík, druhý skončil Josef Peták a třetí Karel Trojan. Čtvrtý dojel Jan Sýkora a polepšil si tak i v celkovém pořadí závodu. Nadále vede Josef Peták, s náskokem 18,2 vteřiny na Karla Trojana, o necelé dvě vteřiny za ním jede Roman Odložilík. Na čtvrté místo již poskočil Jan Sýkora. Obhájce prvenství Karel Trněný klesl na místo sedmé.

Šestá etapa se znovu stala kořistí Romana Odložilíka, který vyhrál o necelé tři vteřiny před Karlem Trojanem. Třetí čas měl Josef Peták. Ten si drží vedení v celkovém pořadí i po dvou třetinách závodu. Na druhého Romana Odložilíka má náskok 16,3 vteřiny, třetí Karel Trojan ztrácí dalších 0,7 vteřiny. Klidnou čtvrtou příčku si zatím drží Jan Sýkora. Počasí se neumoudřuje, a tak mohou závěrečné tři erzety přinést zajímavé rozuzlení.

Petr Klíma
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist