www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Prachatice

Zajímavý finiš v Prachaticích

16. srpna 2008 • 16:00

Hustý déšť zkomplikoval jízdu závodníků především na sedmé vložce. Silnice je plná vody a nedá se jet naplno. Již předešlá vložka byla pohřebištěm řady vozů a dokonce musela být po havárii posádky číslo 314 Pondělíček – Pondělíček zrušena. Havárie se obešla bez zranění.

Čelo závodu však dál bojuje o každou desetinku vteřiny. V sedmé erzetě slavil opět úspěch Roman Odložilík, který stáhl na vedoucího Josefa Petáka dalších 3,8 vteřiny a v celkovém pořadí na něho dva erzety před koncem ztrácí 12,5 vteřiny.Třetí v 7 zkoušce dojel Milan Pantálek. Celkové třetí místo si však stále drží Karel Trojan. V sedmé vložce však ztratil na vedoucího Patáka více než patnáct vteřin a celkově jich ztrácí 33. Na záda mu začíná dýchat Jan Sýkora.

Také osmá rychlostní vložka se stala kořistí Romana Odložilíka, který stáhl na vedoucího Petáka další tři vteřiny a v celkovém hodnocená má na něho ztrátu 9,5 vteřiny. Přestože Karel Trojan zajel na osmé vložce až šestý čas, udržel si celkovou třetí příčku. Naopak vložka nevyšla Janu Sýkorovi, nabral více než minutovou ztrátu a propadl se pořadím. Na čtvrté místo tak poskočil Milan Pantálek, jede vyrovnané jízdy a nyní byl čtvrtý. Na páté místo poskočil Sláva Ducháček. Počasí se stále zhoršuje, trať je hodně nebezpečná a otázkou je, zda ředitelství závodu nezruší z bezpečnostních důvodů poslední rychlostní zkoušku. Svůj podíl na tom má i vyteklá kapalina na trati 9. RZ z nehody auta číslo 314 v 6. erzetě.

A to, co se šuškalo v zákulisí, se nakonec naplnilo. Vozidla měla na trati deváté rychlostní zkoušky pouze volný průjezd a pořadí VI. Rally JVP system Prachatice bylo uzavřeno po osmé vložce.

Petr Klíma
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist