www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Prachatice

V Prachaticích odstartováno

16. srpna 2008 • 11:00

Prognozy o těžké trati se začaly naplňovat již od první erzety. Hned po ní pro technickou závadu odstoupili Semerád s Niemtzem. Mimo trať skončili Vlček s Jůrkou. Postupně odstoupily ze závody i další posádky. RZ 1 byla byla zrušena po startovním čísle 307.

Od začátku je to boj. První erzetu vyhráli Peták s Joskou o jedinou vteřinu před Trojanem s Řihákem. Na třetím místěje první vůz WRC řízený Slovákem Drotárem. Loňský obhájce Trněný je pátý. Na druhé erzetě získal Peták na Trojana dalších devět vteřin, na třetí místo již poskočil Trojan, který však ztrácí na Petáka 24 vteřin. O čtyři desetinky vteřiny pozadu je Drotár. Po první třetině závodu, třetí RZ, vede Peták o 15,5 vteřiny před Trojanem. Na třetí místo již poskočil Odložilík na Peugeotu 207 S 2000, ten ztrácí na Petáka necelých 30 vteřin. Za ním je Trněný.

„Jedeme zatím bez vážnějších chyb. Jízda je taková trochu ustrašená, protože voda teče ze všech stran. Na to musíme dávat pozor. Nicménějsme se vyvarovali hrubších chyb a auto funguje super. Zkrátka se daří. Ošemetné jsou všechny rychlé pasáže, protože voda teče všude a dělat smyky na šestku není moje hobby. Na první vložce je dobře, že je voda, že se musí jet pomaleji. Ty další by mohly být sušší, aby se naopak rychleji jet mohlo,“ hodnotil první tři rychlostní zkoušky Josef Peták.

„Moc krásná je první rychlostní vložka, uzounká, lesem. Na druhé straně je asi nejtěžší, protože je tu plno bláta. Trochu se toho bojím ve druhém průjezdu, bude tam po více než stovce aut hodně vytahaného bláta. Jinak se nám jede dobře, i když se těžko hledá ta hranice. Jednou je to málo, podruhé moc, nejde to odhadnout tak dobře jako na suchu. Za horizontem či zatáčkou najednou teče spousta vody přes cestu, jinde je lesklá silnice, takže se musí jet s větší rezervou. Sice přestává pršet, ale tak rychle trať schnout nebude. Nebude sice tolik tekoucí vody, ale o to více všeho možného bahna,“ hodnotí dosavadní vystoupení Karel Trojan a již spřádá plány do druhé třetiny závodu.

Petr Klíma
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist