www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Martin Prokop odstartuje do druhé etapy z první pozice

16. srpna 2008 • 02:00

Po úvodní páteční etapě ěmecké rallye drží posádka Jipocar Racing Teamu v juniorské kategorii výbornou první příčku. Na druhého v pořadí, kterým je Francouz Ogier jedoucí taktéž na citroenu, má náskok necelých osmi vteřin.

Namísto původně plánovaných šesti rychlostních zkoušek, byly první soutěžní den odjety pouhé čtyři měřené úseky. Závěrečná dnešní „erzeta“ byla organizátory kvůli obavám o bezpečnost diváků zrušena. Z té předposlední byl nakonec většině jezdců startovního pole přiřazen náhradní čas. To kvůli nehodě Itala Galliho, který havaroval dvanáct kilometrů po jejím startu.

Nejrychlejší časy na čtyřech dnešních hodnocených „erzetách“ si Martin Prokop a Sébastien Ogier mezi sebou rozdělili rovným dílem. Martin pro sebe získal druhou a třetí v pořadí, francouzský jezdec pak první a čtvrtou. Průběh prvního dne komentuje v jeho cíli pilot Jipocar Racing Teamu:

„Na první dnešní vložce jsem si nebyl příliš jistý, bál jsem se případného nedobrždění. Nemohl jsem si také úplně zvyknout na směs gum. Naštěstí se to postupně zlepšovalo, a na třetí jsme se už dostali do takového tempa, jak jsme si představovali. Je dobře, že jsme se postupně rozjeli, původně jsme tak chtěli jet jižod samého začátku.“

„Ve čtvrté dnešní vložce jsme se snažili jet co nejrychleji, ale na posledním splitu, kdy se jede do kopce, jsme ztratili. Jinak jsme jeli v nule. Hodně jsme se těšili na úplně poslední dnešní vložku, ta je vcelku těžká. Bez toho, aniž by ji člověk znal, nemá příliš šancí ji dobře zajet. Věřili jsme, že právě tady bychom třeba mohli nějaké vteřiny získat. V tom prvním kole tam byla spousta diváků, ale byli dobře rozestavění. Je škoda, že musela být zrušena.“

V sobotu čeká na posádky osm rychlostních zkoušek, které se dají rozdělit do dvou rozdílných úseků: „První tři vložky jsou klasické, tyto zrovna v oblibě příliš nemám. Ta čtvrtá, která se jede ve vojenském prostoru, je hodně specifická. Může se na ní jet podobným stylem jako na šotolině, tedy pořád ve smyku. Dá se tam hodně vydělat, ale také tam spousta aut končí. Uvidíme co na to zítra Ogier, zatím je to takové vzájemné oťukávání,“ míní Martin Prokop.

Jipocar Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist