www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Galli pro letošek pravděpodobně mimo hru

16. srpna 2008 • 21:30

Italský pilot Gigi Galli, který měl v průběhu prvního dne letošní ADAC Rallye Deutschland, respektive na její páté rychlostní zkoušce, ošklivě vyhlížející havárii, prodělal ještě v pátek večer v Barmherzigské nemocnici v Trieru úspěšnou operaci.

Při havárii Galliho Ford Focus WRC týmu Stobart narazil na strom stranou řidiče, když byl nakopnut mimo trať kamenem na kraji cesty, na který pilot narazil, když si zkracoval zatáčku. Galliho včerejší operace byla nutná, neboť horní část jeho levé stehenní kosti byla roztříštěna.

Tým potvrdil, že se Galli úspěšně zotavuje a očekává se, že bude z nemocnice propuštěn ve středu 20. srpna. Lékaře předpokládají, že nebude schopen chůze po zraněné noze po dobu šesti až osmi týdnů a poté bude nutná fyzioterapie. Nepředpokládá se, že by se Galli objevil ještě letos za volantem závodního speciálu.

Vzhledem k tomu, že po Německé rally měla být pro italského pilota další soutěží Repco Rally New Zealand (28. - 31. srpna, tedy již za dva týdny), bude muset Stobart co nejdříve oznámit jméno náhradníka. Obecně se již nyní spekuluje o možnosti startu Francoise Duvala.

Galliho spolujezdec Giovanni Bernacchini zůstal po včerejší havárii nezraněn a následně dnes popsal některé detaily nehody při návštěvě servisního parkoviště. Náraz šel přímo proti stromu, levou stranou auta. Černá skříňka (povinná od letošní sezóny pro tovární týmy) zaznamenala sílu úderu rovnající se přetížení o hodnotě 7.2 g.

-mah- , -jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist