www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Duval: Po dlouhé pauze jsem se musel najít

20. srpna 2008 • 08:00

Fantastickým třetím místem na sebe po sedmiměsíční pauze upozornil Francois Duval při Německé rally, které se zúčastnil pod hlavičkou týmu Stobart s Focusem WRC v barvách nového sponzora firmy Structo. Belgičan tak nestačil pouze na dvojici Citroënů.

„Je to fantastický výsledek,“ raduje se ze třetí pozice Francois. „Byl to ovšem hodně obtížný víkend. Po sedmiměsíční pauze jsem se musel najít. První a druhý den se mi auto řídilo hodně obtížně,“ prozrazuje.

„Je skvělé čeho jsme dosáhli - s minimem testů a na nových pneumatikách jsme dokázali dojet na pódiu. Bojoval jsem s jezdci, kteří jedou celý rok a testují, a tak mám z výsledku dobrý pocit. Udělali jsme nějaká zlepšení v nastavení a hodně se toho naučili o pneumatikách. Tohle všechno nám pomůže do následujících dvou asfaltových podniků.“

Duvala nyní s jistotu čekají dva zbývající asfaltové podniky ve Španělsku a Francii, po zranění Gigi Galliho, které si vyžádá dlouhodobou rekonvalescenci, se ovšem začíná Belgičanovo jméno skloňovat v souvislosti s možným nahrazením Italského pilota pro nadcházející soutěž světového šampionátu, Rally Nový Zéland.

Navíc se již před startem v Německu nechal Duval slyšet, že by se rád pokusil rozšířit svůj dosavadní program o prosincovou Wales Rally GB. „Nyní je plán odjet s mým novým sponzorem asfalty. Po Korsice se ovšem pokusíme i o Britskou rally a poté uvidíme, jak se vyvine situace pro následující rok,“ prozradil extovární pilot Fordu.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist