www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally New Zealand (PCWRC)

Martin Prokop na shakedownu druhý

28. srpna 2008 • 13:30

Posádka Jipocar Racing Teamu zajela na čtvrtečním shakedownu Novozélandské rally druhý nejrychlejší čas mezi produkčními vozy. Na trati v okolí servisní zóny zaostala pouhou vteřinu za prvním v pořadí.

„V pondělí jsme absolvovali test, který byl pro nás hodně přínosný. Vyzkoušeli jsme různá nastavení, a zvykali si na trať, která se v mnohém liší od evropských závodů. Co se týká dnešního shakedownu, tak jeho trasa vedla kolem servisní zóny. Výsledek pro nás nebyl až tak důležitý, ale prozatím můžeme být spokojeni. Závod bude ale jiný. Velkou roli sehrají zkušenosti jezdců, kteří zde již startovali. Samotná trať je poměrně složitá a hodně záludná. Do soutěže se proto pokusíme vstoupit spíše volněji,“ říká Martin Prokop.

Po vydatných deštích provází účastníky před startem Novozélandské rally přívětivé slunečné počasí. „Dva dny je tady hezky, ale před tím zasáhly oblast vydatné deště. Jsou tady vylité potoky a řeky. Povrch je tak rozměklý, se spoustou bláta, a na trati jsou také k vidění překážky proti sesuvům půdy,“ líčí své postřehy z Nového Zélandu Martin.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist