www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally New Zealand (PCWRC)

Patrik Sandell o letních soutěžích exkluzivně pro AutoSport.CZ

foto

3. října 2008 • 07:00

Po dlouhé letní pauze pokračoval světový šampionát letními závody ve Finsku, Německu a na Novém Zélandu. Dvou z těchto závodů se zúčastnil i švédský jezdec Patrik Sandell, který se o své zážitky podělil i se čtenáří AutoSportu.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Double Citroënu u protinožců

foto

3. září 2008 • 06:00

11. podnik mistrovství světa WRC 2008, novozélandská rallye, přinesl fantastické finále a vítězství Sébastiena Loeba a Daniela Eleny na voze Citroën C4 WRC a celkově 50. triumf této značky ve světovém šampionátu. Výsledek obhájcům titulu upevnil jejich pozici na čele průběžné klasifikace pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop vítězem Rally Nový Zéland v PWRC

foto

1. září 2008 • 18:00

Martin Prokop s Janem Tománkem zvítězili při svém premiérovém startu na Rally Nový Zéland a tímto triumfem u protinožců získali své historicky první vítězství v kategorii produkčních vozů PWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen po dramatickém závěru na stupních vítězů

foto

1. září 2008 • 01:00

Podruhé v řadě měla Rally Nový Zéland dramatický závěr, který by mohl být zápletkou v románu o soutěžáckém sportu. Posádka týmu BP Ford Abu Dhabi Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen si jela na cílovou rampu v Hamiltonu pro bronzový věnec za třetí místo spíše s pocitem zklamání, než s radostí. Jejich týmoví kolegové Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila navíc odstoupili z druhého místa a Ford tak přišel o možné dvojnásobné vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop ve vedení Rally Nový Zéland

foto

30. srpna 2008 • 12:05

Martin Prokop odstartoval do sobotní etapy Rally Nový Zéland jako druhý nejrychlejší jezdec v kategorii produkčních vozů. Zatímco jeho soupeři v průběhu dne chybovali, český pilot absolvoval všech šest rychlostních zkoušek bez zásadních potíží a postoupil na první místo v klasifikaci PWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Repco Rally New Zealand ON LINE

foto

29. srpna 2008 • 23:00

Týden po zlínské Barum rally pokračuje světový šampionát v automobilových soutěžích u protinožců. Co se přírody týče jednu z nejkrásnějších soutěží v celém kalendáři můžete sledovat ON LINE společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen a Ford jsou na Novém Zélandu ve vedení

foto

29. srpna 2008 • 21:00

Osmadvacetiletý Fin Mikko Hirvonen se spolujezdcem Jarmem Lehtinenem jsou po první etapě Rally Nový Zéland na prvním místě průběžného pořadí. Jezdec týmu BP Ford Abu Dhabi má s Focusem RS WRC před druhým v pořadí náskok 27,8 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop na Zélandu po první dnu druhý

foto

29. srpna 2008 • 14:50

Martin Prokop s Janem Tománkem odstartovali znamenitě do Novozélandské rally. Po prvním dnu a sedmi absolvovaných erzetách, včetně tříkilometrové divácké superspeciálky, patří české dvojici druhá příčka v klasifikaci produkčních vozů.

žádný příspěvek celý článek »

U protinožců v čele obou šampionátů

foto

28. srpna 2008 • 23:00

Na 19 000 km čekalo při přesunu k dalšímu dějství mistrovství světa, Rallye Nový Zéland, na jižní polokouli na tým Citroën Sport, průběžně vedoucí v Poháru konstruktérů i v pořadí nejlepších pilotů. Dva vozy Citroën C4 WRC obsazují i na druhé straně světa osvědčené posádky Sébastien Loeb - Daniel Elena a Dani Sordo - Marc Martí.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop na shakedownu druhý

foto

28. srpna 2008 • 13:30

Posádka Jipocar Racing Teamu zajela na čtvrtečním shakedownu Novozélandské rally druhý nejrychlejší čas mezi produkčními vozy. Na trati v okolí servisní zóny zaostala pouhou vteřinu za prvním v pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Francois Duval vyhrál shakedown na Novém Zélandu

foto

28. srpna 2008 • 11:00

Belgický pilot Francois Duval, který zastupuje v týmu Stobart zraněného Gigi Galliho, zvítězil v shakedownu před Repco Rally New Zealand. Na 3,08 dlouhé trati v Mystery Creek překonal za slunečného počasí své skorotýmové kolegy Latvalu a Hirvonena o desetiny.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen a Latvala chtějí vrátit Ford na první pozici

foto

27. srpna 2008 • 12:00

Tým BP Ford Abu Dhabi se vydal na dlouhou cestu na Nový Zéland, kde se o tomto víkendu pojede již třetí soutěž MS během pěti týdnů. Cíl výpravy je jasný – získat zpět vedení v šampionátu značek, o které úřadující mistr světa přišel na německém asfaltu.

žádný příspěvek celý článek »

Premiéra Martina Prokopa na Novém Zélandu

foto

27. srpna 2008 • 07:00

Vůbec poprvé se Jipocar Racing Team vydal za závody Mistrovství světa v rallye na Nový Zéland. Na místních šotolinových tratích se český team představí se svým produkčním mitsubishi, do kterého se vrací po kratší odmlce vyplněné starty mezi juniory.

žádný příspěvek celý článek »

Oficiálně: Galliho na Novém Zélandu nahradí Francois Duval

foto

20. srpna 2008 • 15:00

Tým Stobart dnes ukončil spekulace o možném zástupu zraněného Gigi Galliho v nadcházející soutěži světového šampionátu, Repco Rally nový Zéland, a oznámil nasazení Francoise Duvala za volant svého druhého vozu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist