www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally New Zealand (PCWRC)

Martin Prokop vítězem Rally Nový Zéland v PWRC

1. září 2008 • 18:00

Martin Prokop s Janem Tománkem zvítězili při svém premiérovém startu na Rally Nový Zéland a tímto triumfem u protinožců získali své historicky první vítězství v kategorii produkčních vozů PWRC.

Česká dvojice v barvách Jipocar Racingu, která startovala na novozélandské soutěži s „enkovým“ mitsubishi, promlouvala do souboje o přední umístění mezi produkčními vozy již od úvodních pátečních kilometrů. Postupně se během prvního soutěžního dne probojovala z pátého místa na druhé, s minimálním odstupem na průběžného leadera soutěže. Sobotní etapa a chyba do té doby vedoucího Baldacciho pak posunula českou posádku na první pozici. V třetí, závěrečné etapě, si již Češi prvenství nenechali uniknout a svůj náskok na špici si bezpečně pohlídali až do nedělního cíle.

Martin Prokop s Janem Tománkem triumfem na Novém Zélandu navázali na měsíc staré prvenství ze severu Evropy a dosáhli svého vůbec prvního vítězství v závodě světového šampionátu produkčních vozů.

„Byl to skvělý víkend, pocity jsou úžasné. O to větší, když jsme sem nepřijeli s úmyslem bojovat o přední příčky a nikdo to tady nečekal. Celý team takový výsledek už moc potřeboval. S „ enkem“ se nám vyjma úvodního závodu ve Švédsku příliš nedařilo a čekali jsme na kvalitní výsledek. Tady jsme ukázali, že jsme schopni vyhrávat i ve čtyřkolkách. Nyní máme všichni nesmírnou radost,“ líčí spokojený vítěz.

„Rozhodli jsme se do závodu vstoupit obezřetně, spíše vyčkávat a nejít do toho za každou cenu. Naše taktika se od pátečního poledne trochu změnila. Tehdy jsme vycítili, že se dá uspět, a vzali jsme za to. Po taktické stránce se nám závod podařil na jedničku. Důležité také bylo, že soutěž pro nás proběhla bez nějakého závažnějšího problému. Dnes jsme se už především soustředili na to, abychom neudělali zbytečnou chybu, což se nám i podařilo. Měli jsme jen jeden drobný technický problém, kdy jsme jednu z vložek museli absolvovat na přejezdový režim.“

Jipocar Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist