www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Barum Rally Zlín (ME + IRC)

Freddy Loix dosáhl ve Zlíně na vytoužené vítězství

11. září 2008 • 07:00

Belgický jezdec Freddy Loix neměl začátek letošní sezóny příliš růžový, ve druhé polovině se však karta začíná obracet. Po vítězství na domácí Belgium Weshoek Ypres Rally si připsal vítězství i na zlínské Barum Rally.

„Po nevydařeném rozjezdu jsme potřebovali body jako sůl. Do Zlína jsem si hodně věřil. Už při svém loňském prvním startu v České republice jsem poznal, že tamější tratě jsou hodně podobné těm belgickým, takže by mi to mělo vyhovovat. To se také potvrdilo, kdy jsem bojoval o vítězství a až defekt a následná malá nehoda tři zkoušky před koncem zhatila veškeré naděje.

I proto jsem letos odjížděl do České republiky s optimismem a jednoznačným cílem poprat se o vítězství. Souboj s Nicolasem byl velice napínavý a na rozdíl od loňského roku jsem měl tentokrát víc štěstí já. Za celý závod jsem neměl jediný problém a dosáhl tak třetího vítězství v letošní sezóně,“ prozradil rozzářený vítěz letošní 'barumky'.

Ten se po krátké vítězné afterparty ještě v neděli krátce přesunul na letiště do Vídně, odkud se přemístil do Tunisu, kde celý následující týden probíhaly testy závodního speciálu pro Dakar 2009. Po návratu z Afriky a krátkém odpočinku se pak přesune do Španělska na další díl seriálu IRC. „Od začátku roku bylo mým cílem skončit do třetího místa a úspěchem na Barum Rally jsem pro to udělal jeden ze zásadních kroků,“ dodal závěrem sympatický Belgičan.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist