www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Barum Rally Zlín (ME + IRC)

Travaglia s úspěchem na Barumce spokojený

4. září 2008 • 08:00

Letošní Barum Rally Zlín se stala doslova pohromou pro vozy značky Fiat. Cíl nakonec spatřily pouze dva speciály S2000 této značky, do první desítky se pak vešel pouze jediný. I z tohoto důvodu byl sympatický Renato Travaglia s výsledkem spokojený.

„S dosaženým pořadím jsem celkem spokojený. V první etapě jsme měli špatně nastavený podvozek našeho auta, pro první sérii zkoušek jsme navíc zvolili špatné pneumatiky. Doslova všechno se stavělo proti nám. Naopak pro nedělní část se nám podařilo najít optimální nastavení a své soupeře jsme mocně stahovali. Nakonec nám i díky malému výletu na poslední zkoušce do pole chyběly necelé tři vteřiny na čtvrtého Pavla Valouška,“ prozradil Renato Travaglia.

Prioritou dvojnásobného vítěze Barum Rally jsou v letošním roce starty v domácím šampionátu v barvách továrního týmu Abarth, které se mu však hrubě nedaří. „Na letošní sezónu v italském mistrovství bych nejraději zapomněl. Od začátku sezóny nám nevychází skoro nic - počínaje mýma jezdeckýma chybama a konče technickýma problémama. Smůla se na nás lepí neuvěřitelným způsobem,“ okomentoval průběh aktuální sezóny Travaglia.

O to více se mu daří v seriálu IRC. Přestože startuje pouze na vybraných soutěžích, po té zlínské mu patří se čtrnácti body osmé místo. „Za mezinárodní konfrontaci v seriálu IRC jsem nesmírně rád. S výkonem i výsledkem jsem i přes naše chyby spokojený, podařilo se nám předvést kvalitní sport a po počátečních problémech jsme se probojovali na bodované umístění. Chtěl bych také poděkovat lidem z týmu Trico Motor Sport, kteří nám k tomuto úspěchu dopomohli,“ řekl Renato Travaglia.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist