www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Barum Rally Zlín (ME + IRC)

Solowow na Barum Rally Zlín konečně v cíli

5. září 2008 • 03:00

Již několik let se polský jezdec Michal Solowow vytrvale pokoušel o dokončení Barum Rally Zlín. Nepodařilo se mu to ani s vozy Mitsubishi Lancer různé evoluce, ani v loňském roce s Fiatem Punto S2000. Štěstí se na něj usmálo až letos a stačilo to na umístění v první desítce absolutní klasifikace.

„Jsem nesmírně šťastný, že se nám podařilo dojet až do cíle. I tentokrát jsme ale měli namále, v závěrečné sekci se začaly ozývat podezřelé zvuky z motoru. Na přejezdu před poslední rychlostní zkouškou jsme se snažili najít příčinu. Nakonec byl na vině senzor palivového čerpadla. Do časovky jsme přijeli o osm minut později, obdržená penalizace znamenala pokles o jednu příčku na deváté místo.

Když to budu brát ze statistického hlediska, byl to náš pátý start na Barumce, poprvé jsme dojeli do cíle. Můžeme mluvit o štěstí i o smůle, deváté místo v takovém závodě je ale úspěch. Myslím si, že je to jeden z nejtěžších asfaltových závodů v Evropě, chyby tato trať neodpouští. Na startu se sešla famózní konkurence a řada z nich se o náročnosti přesvědčila. Ti, kteří se udrželi na trati a dojeli až do cíle, si zaslouží obdiv,“ prozradil Michal Solowow.

„Kdyby jsme museli před poslední zkouškou odstoupit, byla by to malá sportovní tragédie. Naštěstí se nám podařilo problémy překonat a my jsme mohli dokončit jeden z nejnáročnějších závodů, jaký jsem kdy jel. Pořád ale ještě musíme zapracovat na nastavení podvozku, hlavně co se týče nerovného asfaltu musíme ještě hodně zapracovat,“ dodal spolujezdec Maciej Baran.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist