www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Barum Rally Zlín (ME + IRC)

Bryan Bouffier při návratu do Zlína zopakoval "bednu"

9. září 2008 • 06:00

Francouzský jezdec Bryan Bouffier před dvěma lety překvapil všechny fanoušky výborným třetím místem na Barum Rally Zlín. V letošním roce se společně se svým spolujezdcem Xavierem Panserim na Moravu vrátil a v mnohem nabitější konkurenci bronzovou příčku zopakoval.

Přitom účast sympatického devětadvacetiletého Francouze byla do poslední chvíle nejistá. Vlastně až brzké odstoupení na Rajdu Rzeszowski definitivně potvrdilo této posádky v České republice. „Na první start v Barum Rally jsem měl jen ty nejlepší vzpomínky a dělal jsem maximum pro to, abych se mohl letos znovu objevit. Nakonec se to podařilo, za což bych chtěl poděkovat týmu Peugeot Polska i svým sponzorům,“ říkal ještě před startem Bouffier.

Ten byl odmalička spjat s automobilkou Peugeot. Po sezóně 2006 v seriálu mistrovství Evropy na něj pro nadcházející premiérovou sezóny francouzské značky s vozem S2000 v seriálu IRC nezbylo místo v žádném týmu. Polský Peugeot se jej rozhodl angažovat pro Rajd Polski, za což se jim rodák z Die odvděčil vítězstvím. To na Poláky zapůsobilo takovým způsobem, že jej angažovali pro zbytek sezóny a Bryan si tak mohl připsat titul mistra Polska.

Loňským úspěchem povzbuzený tým se rozhodl pro letošní obhajobu a protože se při ní Bouffierovi zatím úspěšně daří, 'za odměnu' mu stáj umožnila konfrontaci s nejlepšími jezdci v seriálu IRC.

„Před startem se dalo jen těžko očekávat, ve kterých patrech výsledkové listiny se budeme pohybovat. Od začátku jsme chtěli jet svoje tempo (naplno) a čekat, co předvedou ostatní. Na městské zkoušce obsypané neuvěřitelným množstvím diváků jsme na největší soupeře ztratili dvacet vteřin, ve zbývajících zkouškách jsme se zlepšovali a probojovali se až do první trojice bojující o vítězství.

Hodně nás mrzí závěr první etapy, kdy jsme v časové kontrole před poslední rychlostní zkouškou obdrželi minutovou penalizaci za předčasný příjezd do časové kontroly. S Xavierem si nejsme žádné chyby vědomi a snažili jsme se to řešit i se sportovními komisaři, ale neuspěli jsme.

Druhý den jsme se snažili bojovat se soupeři, ale pachuť z penalizace v nás zůstala. I tak to stačilo na výtečné třetí místo absolutně. S předvedeného výkonu a nakonec i výsledku jsem nadšený. Jsem rád, že jsem opět mohl startovat na Barum Rally, stejně tak jsem rád z možné konfrontace se špičkou IRC. Pokud to půjde, v příštím roce bych se tomuto seriálu rád věnoval pravidelněji,“ zhodnotil své vystoupení Bryan Bouffier.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist