www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Barum Rally Zlín (ME + IRC)

Marco Cavigioli se ve Zlíně příliš nesvezl

12. září 2008 • 09:00

Marco Cavigioli již patří k exemplářům Barum Rally Zlín. Každoročně patří k oživením nejen moravské soutěže, ale i zdejších barů a restauračních zařízení, jeho půvabný doprovod pak pravidelně láká oči početných diváků u startovní rampy či v servisu. Tentokráte však jeho účinkování mělo velmi krátké trvání.

Cavigioli přijel do Zlína jako vedoucí jezdec kategorie dvoukolek v seriálu IRC, oproti loňskému roku však nesedlal vůz kategorie S2000, ale naftový Fiat Punto JTD. Že s tímto vozem nemůže pomýšlet na špičkový výsledek v absolutní klasifikaci bylo všem jasné, hlavní prioritou však byly body do 2WD IRC Cupu.

Veškeré naděje se však rozplynuly hned na úvodní supespeciální rychlostní zkoušce vedoucí ulicemi Zlína. „V posledním kole městské zkoušky se nám střihly štefty na levém předním kole. Do cíle jsme dojeli jen po třech kolech za efektního jiskření od kola, posléze jsme však museli odstoupit.

Je to velká škoda, zlinskou soutěž mám rád, ale letos nám štěstí nepřálo. Rozhodně to nebyla naše chyba, nic jsme netrefili, kolo upadlo samo. Fiat s tím má v poslední době celkem problémy, kvůli stejné závadě odstoupil v Ypres Alessandro Pisi, obdobné problémy pak na testech potkaly Bassa a Scandolu. Ještě štěstí, že se to stalo na městské zkoušce a ne v plné rychlosti někde uprostřed lesa,“ řekl zklamaný Marco Cavigioli.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.09.2008 10:31
Mirekfric
Marco, nezoufej, zase jsi měl víc času na baby! :-D
toplist