www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Barum Rally Zlín (ME + IRC)

Nicolas Vouilloz vítězství neobhájil, skončil druhý

8. září 2008 • 06:00

Francouzský jezdec Nicolas Vouilloz neobhájil své loňské prvenství na Barum Rally Zlín, přesto však z moravského města neodjížděl nespokojen. Díky druhému místu za týmovým kolegou Freddy Loixem si totiž upevnil vedoucí příčku v hodnocení seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Vloni startoval za Peugeot Sport Espaňa, letos za Peugeot Benelux. To byla jediná změna u několikanásobného mistra světa ve sjezdu horských kol a aktuálního lídra IRC oproti loňskému roku. Že mu valašské tratě sedí dokazoval po loňském úspěchu i letos.

„Od začátku jsme s Freddym sváděli pěkný souboj. Na zlínskou soutěž jsme se důkladně připravovali a na trati to bylo znát od prvních kilometrů. Bryanovi Bouffierovi jsme ujeli už na městské zkoušce, největšímu soupeři v IRC Rossettimu jsme taky ujížděli po vteřinkách. Hodně nám pomohl jeho defekt v závěru prvního dne, mohli jsme jít ze druhého místa spát klidněji.

Ztráceli jsme na vedoucího Freddyho čtyři vteřiny, ale rozhodně jsme mu to nechtěli darovat lacino. Bohužel už v úvodu druhé etapy jsme začali mít velké problémy. Nejdříve nás začala zlobit převodovka, poté praskla poloosa. Na rychlostních zkouškách jsme se pěkně trápili, ale podařilo se nám dojet do servisu, kde dali mechanici vše do pořádku.

Pro závěrečné tři zkoušky jsme se chtěli udržet na druhém místě před mocně finišujícím Bouffierem, což se nám nakonec podařilo. S výsledkem i předvedeným výkonem jsem maximálně spokojený,“ neskrýval radost Nicolas Vouilloz.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist