www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Agropa Pačejov

Peták s Joskou získali s předstihem titul ve sprintech

8. září 2008 • 20:20

O uplynulém víkendu se v okolí Pačejova a Horažďovic uskutečnil sedmý díl MČR v rallysprintech. Na osmi rychlostních zkouškách bojovala i posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Libor Joska s vozem Peugeot 207 S2000.

Peták s Joskou mohli již v Pačejově získat titul absolutních šampiónu v MČR v rallysprintech a tomuto úkolu podřídili přípravu a samotný závod. Příbramskému jezdci stačilo dokončit Rally Agropu Pačejov do třetího místa absolutně a mohli s předstihem, dva závody před koncem slavit. „Vzhledem k možnosti zisku titulu již v Pačejově, navíc na téměř domácí trati, byla taktika naprosto jasná. Chtěli jsme neudělat žádnou větší chybu a pokusit se soutěž dokončit do třetího místa, zaručujícího titul,“ vzhlížel k závodu Josef Peták.

Na první rychlostní zkoušce zaznamenal jezdec Peugeotu 207 S2000 čtvrtý nejrychlejší čas. Od druhého měřeného úseku se však posunul na třetí místo, za dvojici Trojan a Odložilík. V dalším průběhu soutěže osmačtyřicetiletý jezdec udržoval náskok na čtvrtou příčku. Dalším zlomem byla předposlední rychlostní zkouška. Z prvního místa se propadl Karel Trojan, jenž dostal defekt a musel měnit pneumatiku přímo na rychlostní zkoušce.

„Od začátku se nám dařilo vyvarovat se chyb. Od druhé RZ jsme se posunuli na třetí místo a snažili se jet v klidu. Musím říci, že je to mnohem těžší, než jet naplno. Čím více se soustředíte na výsledek a neudělání chyb, tím je to těžší,“ hodnotil průběh závodu jezdec Peugeotu 207 S2000.

Josef Peták a Libor Joska se tak posunuli na druhé místo za vedoucího Odložilíka. Na závěrečné rychlostní zkoušce zaznamenal příbramský jezdec třetí nejrychlejší čas, ale to již nic nezměnilo na celkovém umístnění. „Před poslední rychlostní zkouškou jsem byl hodně nervózní. Nervozita se stupňovala tím, jak se blížil závěr závodu. Bál jsem se, abych neudělal chybu. To se nakonec podařilo a jsme nesmírně šťastní. Pačejovská rallye se mi moc líbila, auto fungovalo naprosto bez problémů, za což vděčím skvělé práci mechaniků,“ zářil spokojeností v cíli nový šampión MČR v rallysprintech.

Posádka Hroch Rally Teamu si tak díky druhému místu zajistila s předstihem titul v MČR v rallysprintech. „Letošní sezóna byla fantastická. Po čtyřech vítězstvích jsme začali věřit, že by to mohlo ve sprintech vyjít. Zpočátku jsme nevěděli, jestli přestup do techniky S2000 byl správným krokem. Nyní mohu však říci, že určitě ano. Chtěl bych moc poděkovat Liborovi a Aleně, která za Libora úspěšně zaskočila při dvou podnicích, dále pak celému našemu týmu za skvělou celoroční práci a v neposlední řadě všem sponzorům, díky kterým můžeme startovat s takto kvalitním vozem, jenž nás dovezl k titulu. Zároveň díky patří i všem našim fanouškům za důvěru a podporu během sezóny,“ zakončil letošní rallysprintové vystoupení Josef Peták.

Závěrečné dva sprintové podniky posádka Hroch Rally Teamu vynechává, a tak závěrečným závodem bude Fuchs Oil Rally Příbram, kde Josef Peták bude startovat s Alenou Benešovou.

Průběžné pořadí MČR v rallysprintech 2008:

1. Peták 163 bodů

2. Odložilík 97

3. Semerád 89

4. Sýkora 78

5. Trojan 75

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.09.2008 09:04
HoFi
Velka gratulace!
toplist