www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Agropa Pačejov

Bronz z domácího Pačejova

16. září 2008 • 07:00

Západočeská posádka Jan Sýkora – Martina Škardová startující za Thermica Rally Team, se podruhé v sezóně prosadila na pódiovou příčku v MČR ve sprintrally. Při své domácí Rally Agropa Pačejov vybojovala bronz a před závěrečnými dvěma sprinty zůstává ve hře o celkové medaile.

Jan Sýkora má k pačejovskému sprintu vřelý vztah. „Pačejov mám velmi rád, vždyť je mojí skoro domácí soutěží. Přes rychlejší tratě, vedoucí převážně po uskákaném asfaltu, se mi zde závodí moc pěkně. Letos byla zařazena, pro nás neznámá, staronová rychlostní zkouška. Moc se mi líbila, stejně jako test Kakanov, známý z Rallye Šumava a technická vložka v bývalém vojenském prostoru. Trať letošního ročníku považuji ze všech mých startů za nejvydařenější,“ chválí organizátory Honza.

Třetí příčka v absolutní klasifikaci za dvěmi posádkami bezkonkurenčních vozů kategorie Super 2000 je asi maximem. „V soutěži jsme se tahali především s Josefem Semerádem. Vysoké tempo přispělo ke dvěma chybičkám. Na druhé vložce jsme si sáhli trošku více do trávy a na předposlední jsme v prudké pravé z kopce přehnali nájezd, minuli brzdný bod a udělali polohodiny. Auto celý den fungovalo bez chyby a my jsme se mohli stoprocentně soustředit na jízdu. Třetí místo absolutně je pro nás krásné. Velké poděkování patří týmu R.A.M. pana Mládka a našim reklamním partnerům, společnostem Thermica, Auta 24 a Autocentrum Dojáček,“ netají se spokojeností blovický pilot a přidává plány do závěrečné fáze sezóny. „Máme před sebou závěrečné dva sprinty. V Jeseníkách jsme startovali už loni, ale auto nás zradilo už v úvodu soutěže. Letos uděláme pro úspěch maximum a chceme si odvézt co nejvíce bodů. Ve Vsetíně jsme nikdy nejeli a bude pro nás nový. Rádi bychom se představili i na Pražském Rallysprintu. Prozatím však nemáme zcela jasno o autě.“

Vlastimil Resl
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist