www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Tour de Corse (JWRC)

Společnost Pirelli chválí Galliho

12. dubna 2006 • 08:35

Přestože Ital Gigi Galli nebyl se svým výkonem na Korsice nijak zvlášť spokojený, společnost Pirelli to vidí přesně naopak. Podle jejich šéfů podal Gigi na asfaltové soutěži při premiéře v Peugeotu 307 WRC velmi slušný výkon.

Jen dodejme, že Galli proťal cílovou fotobuňku na celkovém devátém místě. „Nebylo to špatné, ale na šotolině v Argentině to bude úplně něco odlišného. Na vůz už jsem si celkem zvykl, takže se velmi těším, že si znovu zasoutěžím s těmi nejrychlejšími,“ řekl sebevědomě Ital.

Manažer společnosti Pirelli Mario Isola doplnil, že byl překvapen rychlostí italského jezdce, především když se vezme v úvahu, že byl jeho start uskutečněn až na poslední chvíli. „Jsme spokojeni s tím, co Gigi Galli předvedl,“ prohlásil Isola.

„Bylo jasné, že nemůžeme jet nadoraz hned od začátku. Bylo nutné najít optimální nastavení pro pneumatiky P Zero. Stále se ale zrychloval, což byla pro nás dobrá zpráva. Byl stejně rychlý, jako jeho konkurenti na shodných vozech, někdy dokonce i rychlejší a to přesto, že měl minimum zkušeností nejen s vozem, ale také s Korsickou rally,“ dodal na závěr Isola.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.04.2006 13:25
Runy
Go Gigi go!! Bylo to dobrý!
12.04.2006 12:38
Pluto - moderátor
Škoda, že musel jet Gigi na pneumatikách Pirelli. Věřím, že na "Michelinech" by byl rychlejší...
toplist