www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rallye Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Francois Duval: Bude hezké být opět součástí týmu

22. září 2008 • 09:00

Belgičan Francois Duval usedl o tomto víkendu do továrního Fordu Focus WRC, se kterým se představí v nadcházejících dvou asfaltových podnicích jako druhý jezdec BP Ford Abu Dhabi WRT po boku Mikko Hirvonena. Příležitost k tomu měl při testu, kde se tým zaměřil na přípravu auta pro Korsickou rally.

„Bude hezké být zpátky v týmu,“ nechal se slyšet Duval ještě před samotným testem. “Samozřejmě jsem se s hodně lidmi setkal, když jsem jel za Stobart v Německu a na Novém Zélandu, ale jet za továrnu je vždycky něco extra.

Duval měl možnost strávit za volantem nejnovější specifikace Focusu den a půl, poté ho vystřídal týmový kolega Mikko Hirvonen, který přiletěl na Korsiku ihned po skočení Rally Day jedoucího se ve Velké Británii. Ten zároveň připustil, že je rád, když se v týmu ukáže někdo takový jako je právě Duval. “Bude dobré, že se na auto podívá někdo jiným pohledem. Má s ním hodně zkušeností, a tak bude přínosné ho mít v týmu. Zajímá mě, co si o autě myslí a jsem zvědavý na jeho nápady, jak ho ještě zrychlit," těší se Fin.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist