www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rallye Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Další španělský double pro Citroen

foto

5. října 2008 • 22:00

Také v letošním roce se v Katalánsku o první dvě příčky podělily posádky továrního týmu Citroen. Sebastien Loeb, který vybojoval své již 45. vítězství na soutěži mistrovství světa FIA v rally, a Dani Sordó si se svými soupeři na rychlých španělských asfaltech doslova hráli jako kočka s myší a jednoznačně opanovali celou soutěž stylem start – cíl.

příspěvků: 3 celý článek »

Martin Prokop triumfoval v Katalánsku

foto

5. října 2008 • 21:00

Další skvělý výsledek si do své sbírky připsali Martin Prokop s Janem Tománkem. Triumfem na Katalánské rally dosáhli na své letošní druhé vítězství v závodě zařazeném do šampionátu JWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop se dostal do vedení

foto

5. října 2008 • 07:50

Trpělivý výkon a chyba největšího rivala na poslední sobotní vložce znamenaly posun Martina Prokopa s Janem Tománkem do vedení Katalánské rally v klasifikaci JWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z první etapy Rallye Catalunya od Sharka

foto

4. října 2008 • 06:00

První etapa Rallye Catalunya - Costa Daurada naznačila, že ani tentokrát se nebude konat žádné překvapení a výsledky zůstanou v obvyklých 'asfaltových' kolejích. To vám však nebrání prohlédnout si padesátku snímků z pátku, jejichž autorem je náš stálý redakční spolupracovník Sharkie.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop po 1.etapě mezi piloty JWRC druhý

foto

4. října 2008 • 04:00

První ze tří soutěžních etap Katalánské rallye dokončili Martin Prokop s Janem Tománkem na výborné druhé pozici v hodnocení posádek juniorského šampionátu. I přesto, že samotný vstup do soutěže se dvojici v barvách Jipocar Racing Teamu díky technickým problémům příliš nevyvedl, zakončili nakonec Češi úvodní den na velmi dobrém druhém místě v JWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rallye Catalunya - Costa Daurada ON LINE

foto

3. října 2008 • 08:00

Přesně po měsíční pauze pokračuje světový pohár v automobilových soutěžích. Dvojblok asfaltových soutěží krátce po stopě je odstartován ve španělském Salou ležícím na pobřeží Costa Daurada. Získá Sébastien Loeb další asfaltové vítězství nebo zazáří Francois Duval do továrního týmu Ford? To vše se dozvíme až v neděli, Vy však můžete celý průběh sledovat ON LINE společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop: třetí čas na shakedownu

foto

3. října 2008 • 03:00

Katalánská rallye přivítala účastníky letošního 44. ročníku přívětivým slunečným počasím. Na dnešním dopoledním shakedownu, který nabídl první poměření sil, zajeli Martin Prokop s Janem Tománkem třetí nejrychlejší čas mezi posádkami šampionátu JWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Rally Catalunya

foto

2. října 2008 • 17:30

Dnešním shakedownem odstartoval letošní ročník Rally Catalunya - Costa Daurada. Jak se dařilo posádkám na zbrusu novém úseku měřícím něco přes dva kilometry si můžete prohlédnout na čtyřicítce snímků, jejichž autorem je náš stálý redakční spolupracovník Sharkie.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown ve Španělsku se stal kořistí Citroënu (aktualizováno 2x)

foto

2. října 2008 • 12:00

2,4 kilometru dlouhý shakedown, který se letos přesunul na cestu mezi Riudecanyes a Vilanova d'Escornalbou, opanovali oba piloti francouzské stáje Citroën. Na pomyslné stupně vítězů je doprovodil navrátilec do továrního týmu Ford, Belgičan Francois Duval. Mezi juniory pak kraloval Sébastien Ogier.

žádný příspěvek celý článek »

Jipocar Racing Team obhajuje na Katalánské rallye druhé místo

foto

1. října 2008 • 12:30

Martin Prokop a Jan Tománek se představí po měsíční odmlce opět v seriálu Mistrovství světa v rallye. Tentokrát se pokusí uspět na horkém katalánském asfaltu, který aktéry nejprestižnější světové rallye série hostí od pátku do neděle 3. – 5. října.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën, Loeb a Sordo připraveni

foto

1. října 2008 • 10:00

44. ročník Rallye Catalunya - Costa Dauradavrací program mistrovství světa FIA WRC 2008 na asfalt. Po dvou double, tedy prvním a druhém místě na předcházejících startech v Německu a na Novém Zélandu, vede tým Citroën Total pořadí Poháru konstruktérů a Sébastien Loeb je na špici pořadí pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Posílená sestava Fordu míří na Katalánskou rally

foto

1. října 2008 • 06:00

Téměř pětitýdenní přestávka v šampionátu WRC 2008 je u konce a tým BP Ford Abu Dhabi má před sebou dvě středomořské asfaltové soutěže ve dvou po sobě následujících týdnech. Boje o titul mistra světa pokročily do závěrečné fáze a Ford v nich neponechává nic náhodě. Na oba asfaltové podniky se připravoval jak v Katalánsku, tak na Korsice.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Catalunya nejspíš bez Marka van Eldika

foto

23. září 2008 • 07:00

Úřadující mistr Nizozemí a jeden ze skupiny holandských "wrc turistů" v mistrovství světa Mark Van Eldik bude s největší pravděpodobností chybět na následující asfaltové Rally Catalunya - Costa Daurada. Na víkendové Hellendoorn Rally totiž těžce havaroval.

žádný příspěvek celý článek »

Kris Meeke pojede Rally Catalunya !

foto

22. září 2008 • 19:00

Po úspěšných startech v JWRC se letos stáhl Kris Meeke pouze na britské ostrovy, 'odskok' zpět do světa na ADAC Rallye Deutschland za volantem Renaultu Clio S1600 dokázal, že ze svého umění nic nezapomněl. Fanoušci se o tom budou moci přesvědčit i na Rally Catalunya - Costa Daurada.

žádný příspěvek celý článek »

Francois Duval: Bude hezké být opět součástí týmu

foto

22. září 2008 • 09:00

Belgičan Francois Duval usedl o tomto víkendu do továrního Fordu Focus WRC, se kterým se představí v nadcházejících dvou asfaltových podnicích jako druhý jezdec BP Ford Abu Dhabi WRT po boku Mikko Hirvonena. Příležitost k tomu měl při testu, kde se tým zaměřil na přípravu auta pro Korsickou rally.

žádný příspěvek celý článek »

toplist