www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rallye Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Kris Meeke pojede Rally Catalunya !

22. září 2008 • 19:00

Po úspěšných startech v JWRC se letos stáhl Kris Meeke pouze na britské ostrovy, 'odskok' zpět do světa na ADAC Rallye Deutschland za volantem Renaultu Clio S1600 dokázal, že ze svého umění nic nezapomněl. Fanoušci se o tom budou moci přesvědčit i na Rally Catalunya - Costa Daurada.

Na poslední chvíli se podařilo dojednat start právě ve Španělsku. Nebude to však s Renaultem Clio S1600, ale modernějším modelem Clio R3. „Bude to sice traťově úplně jiné, než v Německu, ale už se hodně těším. Věřím tomu, že Clio R3 bude pro tento podnik ideální. Neočekávám, že budu stačit nejrychlejším vozům S1600, chci si nasadit vlastní tempo a pak uvidíme,“ prozradil Kris Meeke.

Ten zastoupí v týmu Intespeed Racing Team týmovou dvojku Miloše Komljenoviće, který se nemůže soutěže zúčastnit. „Je to ideální příležitost dostat se i na soutěže mimo ostrovy a ukázat se světu, že ještě žijeme. Vzhledem k uváhám pro nadcházející sezónu o návrat do některého z mezinárodních šampionátů jsou tyto starty jenom dobře,“ řekl britský jezdec.

Ten se představí ve stejném týmu jako Patrik Sandell, stejně jako v Německu využije vůz od italské stáje Munaretto. Spolujezdcem však nebude Paul Nagle. „Bohužel, rozhodnutí přišlo pro Paula moc pozdě a nemůže být k dispozici. Proto pojedu se svým bývalým spolujezdcem Chrisem Pattersonem,“ dodal na závěr Meeke.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist