www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rallye Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Martin Prokop po 1.etapě mezi piloty JWRC druhý

4. října 2008 • 04:00

První ze tří soutěžních etap Katalánské rallye dokončili Martin Prokop s Janem Tománkem na výborné druhé pozici v hodnocení posádek juniorského šampionátu.

I přesto, že samotný vstup do soutěže se dvojici v barvách Jipocar Racing Teamu díky technickým problémům příliš nevyvedl, zakončili nakonec Češi úvodní den na velmi dobrém druhém místě v JWRC. To se povedlo především díky preciznímu výkonu a skvělým časům na následujících vložkách. Ty znají zatím pouhé dva vítěze, Martin Prokop triumfoval na jednom měřeném úseku, zbylá vítězství pro sebe získal aktuální lídr - Francouz Ogier.

Podrobnosti k průběhu přidává z Katalánska jihlavský pilot: „Asi kilometr po startu jsme ztratili posilovač řízení. To je na jakékoliv trati, obzvlášť pak na takovéto technické, velká komplikace. S autem se dalo pokračovat, ale velmi pomalu a s velkým rizikem. Takže do cíle rychlostní zkoušky jsme dojeli, ale tímto nabrali čtyřiceti vteřinovou ztrátu a v podstatě jsme se tak připravili o možnost bojovat o vítězství. Je vidět, že se dá soupeřit o druhé místo, ale v souboji o prvenství není možné nabrat větší ztrátu než pěti vteřin.“

„Musíme se rozhodnout, jakým způsobem v soutěži dále pokračovat. Bojovat s Ogierem o prvenství není moc reálné a museli bychom podstoupit značné riziko. My se spíš budeme snažit si závod užít a ukázat rychlost,“ prozrazuje jihlavský pilot taktiku do dalšího dne.

Jipocar Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist