www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Jeseníky

Jeseníky hlásí: převzato bylo 114 posádek

4. října 2008 • 08:00

Celkem 114 posádek z původního počtu 138 přihlášených se postaví na start II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008, která je součástí MIO GPS Mistrovství České republiky 2008, K4 Pohár České republiky v rally 2008 a zároveň se jede jako volná rally historických automobilů.

Soutěžní posádky absolvovaly během pátečního dopoledne seznamovací jízdy na tratích rychlostních zkoušek s názvem Domašov, Dalov a Tvrdkov. Z čela startovního pole se ve Šternberku neprezentovali Karel Trněný (Škoda Fabia WRC), Petr Trnovec (Mitsubishi Lancer EVO IX), Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza STi) a Jiří Vlček (Peugeot 206 S2000). Ostatní favorité do Jeseníků dorazili a diváci se mohou těšit na dramatické boje o sekundy na rychlostních zkouškách do hodnocení republikového rallysprintového šampionátu a pohárového klání. V odpoledních a podvečerních hodinách proběhla v servisní areálu administrativní a technická přejímka. Jeden z aspirantů na celkové prvenství Jaroslav Orsák (Mitsubishi Lancer EVO IX) před startem uvedl: „Tratě na Jeseníkách jsou velmi pěkné. Škoda jen dlouhého přejezdu na třetí rychlostní zkoušku, která je pro změnu velmi krátká. Co se týká počasí, je mně úplně jedno jestli bude pršet nebo bude suchá trať. Konkurence se do Šternberka sjela velká, neboť je ve hře boj o rallysprintový titul vicemistra. Budu spokojený s umístěním do třetího místa.“

AZ pneu Rally Jeseníky startují v sobotu 4. října v 8 hodin z Hlavního náměstí ve Šternberku, v cíli se první posádka objeví na stejném místě v 17:36 hodin. Na startovní pole čeká trať v délce 352 km, která obsahuje 9 rychlostních zkoušek v celkové délce 82 km.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist