www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Jeseníky

Pěkné svezení na uklouzané Rally Jeseníky

foto

16. října 2008 • 06:05

Královéhradecká posádka Jakub Urban – Jirka Švec startovala na dalším podniku MČR ve sprintrally, kterým byla AZ pneu Rally Jeseníky ve Šternberku. Ve třídě N1 se tentokrát sešla konkurence tří posádek. Nízký počet nejmenších enek je bohužel typickým jevem této sezony a určitě nejen Jakub s Jirkou by si přáli, aby se jejich pole do budoucna rozrostlo

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Jeseníky od Ondřeje Zemana

foto

14. října 2008 • 10:00

Předposledním dílem letošního českého rallysprintového šampionátu byla o prvním říjnovém víkendu AZ Pneu Rally Jeseníky s centrem ve městě Šternberk. Počasí soutěžním posádkám ani tentokrát příliš nepřálo, jak si ostatně můžete prohlédnout v dnešní fotogalerii, jejímž autorem je náš stálý redakční spolupracovník Ondřej Zeman.

žádný příspěvek celý článek »

Fotografie z Jeseníků od Lukáše Kužela

foto

13. října 2008 • 06:00

Předposledním podnikem letošního rallysprintového mistrovství byla rally zasazená na náročné tratě v okolí severomoravského Šternberku. Deštěm zmáčený podnik počátkem října jasně ovládl Roman Odložilík na Peugeotu 207 S2000, celkovým třetím místem rozhodně zaujal Martin Semerád, který do Lanceru Evo IX přesedl teprve před několika měsíci. Podívejte se na fotografie, které pořídil Lukáš Kužel.

žádný příspěvek celý článek »

Firlův nejlepší výsledek sezony

foto

13. října 2008 • 05:00

Severomoravská AZ Pneu Rally Jeseníky, která se o předešlém víkendu postarala o předposlední letošní rozdělování bodů do Mistrovství ČR ve sprintrally, dala fanouškům po dvouměsíční přestávce možnost znovu vidět v akci orlovského soutěžního jezdce Lumíra Firlu. Reprezentant stáje Eurostroj Rallye Team, který na soutěžních tratích chyběl od srpnové Rally Pelhřimov, v okolí Šternberka vybojoval deváté místo v absolutním pořadí a připsal si tak nejlepší výsledek dosavadního průběhu letošní sezóny.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam Rally Team: Body pro Slávu Ducháčka

foto

10. října 2008 • 01:50

S novým motorem nastoupil Sláva Ducháček, člen Seznam.cz Rally Teamu, k předposlednímu sprintu v Jeseníkách a opět dodržel tradici v podobě umístění mezi nejrychlejší desítkou. Po prvních mistrovských bodech sahal opět i Radek Majer. Nakonec scházely dvě vteřinky a větší štěstí při volbě pneu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Jeseníky od Roberta Balcara

foto

7. října 2008 • 13:00

Předposledním dílem letošního českého rallysprintového šampionátu byla o prvním říjnovém víkendu AZ Pneu Rally Jeseníky s centrem ve městě Šternberk. Počasí soutěžním posádkám ani tentokrát příliš nepřálo, jak si ostatně můžete prohlédnout v dnešní fotogalerii, jejímž autorem je náš stálý redakční spolupracovník Robert Balcar.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Jeseníky vyhrál suverén Odložilík na peugeotu

foto

6. října 2008 • 13:25

Vítězem II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008 a letošním vicemistrem v šampionátu rallysprintů se stala posádka TRT Czech Rally Sport ve složení Roman Odložilík, Pavel Odložilík na voze Peugeot 207 S2000. Odložilík vyhrál předposlední podnik MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally způsobem start a cíl, když vyhrál všech devět rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy předních jezdců ze druhého přeskupení

foto

4. října 2008 • 16:00

Druhá návštěva servisní zóny AZ pneu Rally Jeseníky se mezi jezdci nesla zejména ve znamení správné volby pneumatik do nadcházející závěrečné sekce dne. Stejně jako v celém dosavadním průběhu soutěže na jezdce čekala nelehká volba obutí. Tratě rychlostních zkoušek začínají pomalu osychat, nicméně počasí je nevyzpytatelné.

žádný příspěvek celý článek »

Pořadí na čele se ustálilo, vede Odložilík, druhý Orsák a třetí Martin Semerád

foto

4. října 2008 • 15:00

Pevně za premiérovým prvenstvím na AZ pneu Rally Jeseníky míří posádka TRT Czech Rally Sport ve složení Roman Odložilík, Pavel Odložilík na voze Peugeot 207 S2000. Odložilík vévodí s přehledem průběžného pořadí od úvodní erzety a zatím nenašel přemožitele ani na jedné z šesti odjetých rychlostní zkoušce. Na druhém místě je dvojice Jaroslav Orsák, Karel Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) se ztrátou 29,2 sekundy na vedoucí příčku.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy předních jezdců ze servisní zóny AZ pneu Rally Jeseníky

foto

4. října 2008 • 12:00

V ranních hodinách na náměstí ve Šternberku odstartoval II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008. Soutěžní jezdci během pochmurného sobotního dopoledne odjeli tři rychlostní zkoušky a před polednem dorazili poprvé do servisní zóny po absolvování tří rychlostních zkoušek. Počasí si s jezdci pohrálo a ne všichni byli se svými časy spokojeni.

žádný příspěvek celý článek »

Nejlépe začal v Jeseníkách Odložilík

foto

4. října 2008 • 11:00

Po třetí rychlostní zkoušce AZ pneu Rally Jeseníky vede posádka TRT Czech Rally Sport ve složení Roman Odložilík, Pavel Odložilík na voze Peugeot 207 S2000. Na druhém místě je s odstupem 9,8 sekundy Jaroslav Orsák, Karel Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX), na třetím místě je překvapivě Martin Semerád, Bohumil Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO IX) s odstupem 40,2 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy předních jezdců před startem AZ pneu Rally Jeseníky

foto

4. října 2008 • 08:30

V ranních hodinách odstartovala na náměstí ve Šternberku II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008, která se jede jako předposlední podnik devítidílného seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally. Již v průběhu noci se rozpršelo a v ranních hodinách na tratě rychlostních zkoušek v podhůří Jeseníků stále padal vytrvalý déšť. Vzhledem k stěží odhadnutelnému počasí panují mezi jezdci spíše obavy z jeho dalšího vývoje.

žádný příspěvek celý článek »

Jeseníky hlásí: převzato bylo 114 posádek

foto

4. října 2008 • 08:00

Celkem 114 posádek z původního počtu 138 přihlášených se postaví na start II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008, která je součástí MIO GPS Mistrovství České republiky 2008, K4 Pohár České republiky v rally 2008 a zároveň se jede jako volná rally historických automobilů.

žádný příspěvek celý článek »

Předstartovní horečka vrcholí, Jeseníky startují již v sobotu

foto

3. října 2008 • 06:00

Před startem II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008, která se jede v sobotu s centrem ve Šternberku a jeho malebném okolí, se uskutečnila oficiální tisková konference v prostorách Krajského úřadu Olomouckého kraje. Zúčastnili se jí zástupci z řad organizátorů, Olomouckého kraje, města Šternberk a hlavního sponzora. Zástupci médií byli seznámeni s historií Rally Jeseníky, aktuálními novinkami před sobotním startem, ale rovněž s plány do příštích let.

žádný příspěvek celý článek »

Na Jeseníky se přihlásil rekordní počet 138 posádek

foto

3. října 2008 • 02:00

Na české poměry nevídaný počet 138 přihlášených posádek se sešel v sekretariátu II. AZ pneu Rally Jeseníky 2008, která se jede jako předposlední podnik devítidilného seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally a K4 Poháru České republiky. Soutěž se zároveň jede jako volný podnik v rally historických automobilů a startuje v sobotu 4. října v 8 hodin ráno ze šternberského náměstí.

žádný příspěvek celý článek »

toplist