www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Jeseníky

Nejlépe začal v Jeseníkách Odložilík

4. října 2008 • 11:00

Po třetí rychlostní zkoušce AZ pneu Rally Jeseníky vede posádka TRT Czech Rally Sport ve složení Roman Odložilík, Pavel Odložilík na voze Peugeot 207 S2000. Na druhém místě je s odstupem 9,8 sekundy Jaroslav Orsák, Karel Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX), na třetím místě je překvapivě Martin Semerád, Bohumil Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO IX) s odstupem 40,2 sekundy. Letošní rally v Jeseníkách se hodnotí do seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky 2008, K4 Pohár České republiky v rally 2008 a zároveň se jede jako volná rally historických automobilů.

Odložilík začal od úvodních kilometrů z ostra a na svého největšího konkurenta v boji o druhou příčku v celkovém pořadí rallysprintového šampionátu Josefa Semeráda najel přes čtyřicet sekund. Odložilík vyhrál všechny tři rychlostní zkoušky a jediný Orsák s ním drží krok. Napínavý rodinný souboj otce a syna Semerádů se odehrává o třetí příčku, kde má zatím mírně navrch zástupce mladé generáce. V první desítce dále najdeme od pátého místa jezdce v pořadí Červenka, Sýkora, Pantálek, Drotár, Jakeš a Minařík. Posledně jmenovaný je zatím nejlepším jezdcem v hodnocení třídy A6.

Úvodní rychlostní zkouška s názvem Domašov byla po odjetí 41 vozů zrušena z důvodu havárie vozu posádky Hanák, P. Novák na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Spolujezdec byl nucen vyhledat lékařské vyšetření. Z předních jezdců odpadl v úvodní sekci Pulec po 1.RZ pro technickou závadu. V pohárovém hodnocení si nejlépe vede Martin Hudec (Mitsubishi Lancer EVO VI), na dalších místech jsou Marcel Svačina (Škoda Felicia Kit Car) a Michal Kraml (Mitsubishi Lancer EVO VII).

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist