www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Rally Jeseníky

Pořadí na čele se ustálilo, vede Odložilík, druhý Orsák a třetí Martin Semerád

4. října 2008 • 15:00

Pevně za premiérovým prvenstvím na AZ pneu Rally Jeseníky míří posádka TRT Czech Rally Sport ve složení Roman Odložilík, Pavel Odložilík na voze Peugeot 207 S2000. Odložilík vévodí s přehledem průběžného pořadí od úvodní erzety a zatím nenašel přemožitele ani na jedné z šesti odjetých rychlostní zkoušce. Na druhém místě je dvojice Jaroslav Orsák, Karel Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) se ztrátou 29,2 sekundy na vedoucí příčku. Na třetím místě je největší překvapení rallysprintu ve Šternberku teprve osmnáctiletý Martin Semerád, jehož naviguje Bohumil Ceplecha na voze Mitsubishi Lancer EVO IX z týmu PK Oil Racing.

Dění v nejlepší desítce jezdců rallysprintu v Jeseníkách výrazně oživilo dravé mladí. Nastupující generaci osmnáctiletých mladíků úspěšně reprezentují Martin Semerád, Miroslav Jakeš a Martin Bujáček. Uvedené trio si drží s přehledem skvělé umístění, když Semerád je třetí, Jakeš šestý a Bujáček osmý. Fandové podél tratě byli velmi zvědaví na rodinný souboj otce a syna Semerádových, když stop vystavila u otce na čtvrté erzetě stávkující převodovka. Josef Semerád odstoupil z průběžné čtvrté příčky. V soutěži již dále nepokračuje ani Milan Pantálek (Mitsubishi Lancer EVO VIII), který při druhém průjezdu Domašovem měl defekt pravého zadního kola, ztratil téměř šest minut a posléze odevzal jiízdní výkaz. Pantálkovi patřila sedmá příčka.

Nejrychlejším jezdcem v hodnocení třídy A6 je nadále Lubomír Minařík (Škoda Fabia Kit Car), necelých devět sekund ztrácí Jan Dohnal (Renault Clio S1600).

V pohárovém hodnocení absolutní klasifikace si nejlépe vede Martin Hudec (Mitsubishi Lancer EVO VI), na dalších místech jsou Marcel Svačina (Škoda Felicia Kit Car) a Michal Kraml (Mitsubishi Lancer EVO VII). Ve zvláštní klasifikaci poháru je první Pavel Dohnal (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist