www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rallye Catalunya - Costa Daurada (JWRC)

Martin Prokop se dostal do vedení

5. října 2008 • 07:50

Trpělivý výkon a chyba největšího rivala na poslední sobotní vložce znamenaly posun Martina Prokopa s Janem Tománkem do vedení Katalánské rally v klasifikaci JWRC.

Po dvanácti odjetých rychlostních zkouškách z celkového počtu osmnácti se na průběžné první místo katalánské soutěže vyhoupla posádka Jipocar Racing Teamu. Závěrečná dnešní vložka, na které chyboval její největší rival, Francouz Ogier jedoucí taktéž na Citroenu, přiblížila české zástupce na dohled obhajobě prvenství z před dvou let.

„Pro nás se to zpočátku vyvíjelo ne úplně ideálně. Ráno jsme začali spíše vlažněji, časy nebyly dle našich představ. Nedařilo se nám vyvíjet tlak na soupeře tak, jak jsme si předsevzali. Postupně se nám ale v průběhu dne dařilo zlepšovat.“

„Když jsme jeli naplno, byli jsme s Ogierem přibližně nastejno. Pro nás to v tom okamžiku znamenalo ale celkem risk a myslím, že on musel riskovat úplně stejně jako my. Nyní nám nezbývá nic jiného než dojet do cíle a zbytečně neriskovat,“ míní jihlavský pilot.

Posun na průběžnou první pozici trochu ovšem zastínily technické problémy na voze, které odhalili týmoví mechanici po dojetí do cíle druhé etapy. Ty se budou snažit odstranit ještě v rámci ranní patnáctiminutové zastávky v servisní zóně.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist