www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 08 - China Rally

Rally China odhalila svou trať

22. října 2008 • 09:00

Závěrečný díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, zveřejnil svou trať. Závod, kde by se v případě vhodné konstalace výsledku ve Valais mohlo rozhodovat o jezdeckém titulu, možná uvidíme v kalendáři IRC naposled.

Soutěž se původně měla jet obdobně jako v loňském roce počátkem listopadu v okolí Longyou, nakonec se však uskuteční 5.-7. prosince v Shaowu, leží na severozápadě provincie Fujian v jihovýchodní části Číny.

Formát soutěže začne pátečním slavnostním startem a následnou krátkou superspeciální zkouškou. Na sobotní první etapu je naplánováno šest rychlostních zkoušek o délce 80 kilometrů, které se pojedou na pouhých dvou úsecích, přičemž každý třikrát.

Stejný formát je naplánován na neděli, opět se pojedou dva (jiné) úseky třikrát, jen tentokrát délka přesáhne 100 kilometrů. Celá soutěž se tak uskuteční na pouhopouhých čtyřech úsecích.

Co se účasti týmů z Evropy týká, zatím je vše zahaleno tajemstvím. V případě úspěchu ve Švýcarsku a udržení nadějí na zisk jezdeckého titulu pro Giandomenica Bassa by se italský tým Abarth do Číny nejspíš vydal, naopak Peugeot a jeho želízko v ohni Nicolas Vouilloz do Asie stoprocentně za žádných okolností nepojede. Obdobně nemají v plánu start ani zbývající pravidelní účastníci IRC, pouze Marco Cavigioli zvažuje start v rámci boje o titul ve dvoukolkách.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist