www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Pioneer Carrozzeria Rally Japan (PCWRC)

Hennig: V Japonsku bych rád zopakoval loňský výsledek

29. října 2008 • 13:00

Po dvou asfaltových soutěžích ve Španělsku a na Korsice se celý cirkus jménem WRC stěhuje na druhou stranu zeměkoule směr Japonsko, kde se o nadcházejícím víkendu pojede předposlední, již čtrnáctý, podnik letošního kalendáře mistrovství světa. Po slušném výkonu na Novém Zélandu, který předcházel evropskému asfaltovému dvojboji, by rád na „šotolinovou“ formu navázal i Henning Solberg …

„Minulý rok jsem v Japonsku skončil na stupních vítězů a letos bych to rád zopakoval,“ říká před nadcházející soutěží Henning. „Sedí mi charakter vložek, které se jely v okolí Obihira a doufám, že v Sapporu budou podobné. Naposledy jsem jel na šotolině na Novém Zélandu a dokázal tam vyhrát sedm zkoušek, více než Sebastien, který zvítězil!

Doufám, že setup, který jsme jeli na Zélandu, bude fungovat i v Japonsku a pokud ano, budeme schopni bojovat o umístění na stupních vítězů. Uděláme všechno pro dobrý bodový zisk, já se mohu v šampionátu posunout ještě směrem vzhůru a rád bych pomohl i týmu Munchi’s udržet za zády Suzuki,“ končí Nor.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist