www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Pioneer Carrozzeria Rally Japan (PCWRC)

Pivato: Nechci, aby moje rodina zažila něco podobného znovu

foto

26. listopadu 2008 • 12:00

Patrick Pivato, spolujezdec Francoise Duvala, který byl těžce zraněn při nehodě v první etapě Japonské rally, poskytl pro dnešní vydání La Dernière Heure exkluzivní rozhovor. Jak se Francouzovi daří, o pobytu v nemocnici a jeho další budoucnosti se dozvíte v tomto interview .

žádný příspěvek celý článek »

Patrick Pivato je již doma!

foto

14. listopadu 2008 • 06:00

Patrick Pivato, který se v Japonsku zotavoval ze zranění, která utrpěl při nehodě v první etapě Japonské rally, se dnes vrátil pod lékařským dohledem do Francie. Prvotní prognózy hovořily o zhruba měsíčním pobytu v Japonsku, ovšem po sérii několika úspěšných operací se zdravotní stav zlepšil natolik, že byl transport do Evropy umožněn již nyní.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb a Daniel Elena: mistři světa 2008

foto

6. listopadu 2008 • 07:00

Datum 2. listopadu 2008 bude nesmazatelně zapsáno do historie jako den Sébastiena Loeba a Daniela Eleny, kteří vybojovali pátý titul mistrů světa WRC v řadě a přepsali tak historii automobilového soutěžního sportu. Tento tandem kraluje od roku 2004, nejprve na voze Citroën Xsara, později na C4 WRC. Stejně jako v roce 2005 dosáhli na korunu v Japonsku, nyní ovšem ještě jeden podnik před samotným závěrem šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen a Latvala v Japonské rally první a druhý

foto

4. listopadu 2008 • 07:00

Skvělého výsledku dosáhl tým BP Ford Abu Dhabi na Japonské rally. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen se ujali vedení hned v páteční úvodní rychlostní zkoušce a dnes si dojeli pro své letošní třetí vítězství. Týmoví kolegové Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila potvrdili dominanci Fordu na tratích 14. podniku šampionátu WRC 2008 a skončili druzí, 31,1 sekundy za svými krajany.

žádný příspěvek celý článek »

Stav Patricka Pivata se opět zlepšil!

foto

3. listopadu 2008 • 18:05

Povzbudivé informace ohledně zdravotního stavu Patricka Pivata, copilota Francoise Duvala, přináší ze Sapporské nemocnice boss týmu Malcom Wilson. „Jsem opravdu potěšen, že mohu oznámit zlepšení oproti minulé noci,“ říká Wilson.

žádný příspěvek celý článek »

Zdravotní stav Patricka Pivata se lepší

foto

2. listopadu 2008 • 11:30

Po nevinně vypadající nehodě belgicko-francouzské posádky Francois Duval-Patrick Pivato to s pětačtyřicetiletým zkušeným spolujezdcem nevypadalo vůbec dobře. Podstoupil tři několikahodinové operace a jeho stav byl díky vnitřnímu krvácení velmi vážný.

příspěvků: 1 celý článek »

Japonsko: Loeb s Elenou přepsali historii

foto

2. listopadu 2008 • 07:20

Vítězem předposledního podniku letošního mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích, Japonské rally, se stal pilot týmu BP Ford Abu Dhabi Mikko Hirvonen před týmovým kolegou Jari-Matti Latvalou. Největší pozornost se však v cíli soustředila na třetího Sebastiena Loeba s Danielem Elenou na Citroenu C4 WRC, kteří získali pátý světový titul.

příspěvků: 2 celý článek »

Absurdní cirkus v Sapporo Dome

foto

31. října 2008 • 10:30

Už před startem soutěže budil rozpaky fakt, že asfaltová superspeciálka v Sapporo Dome se má jet dokonce pětkrát, což početně představuje šestinu všech zkoušek. Hned při prvních dvou pokusech se pořadatelům podařilo posádkám superspeciálku znechutit ještě víc.

příspěvků: 4 celý článek »

Francois Duval těžce havaroval (aktualizováno)

foto

31. října 2008 • 10:00

Šestá rychlostní zkouška nesoucí název Yuparo 2 se stala osudnou belgicko francouzské posádce týmu Stobart Francois Duval-Patrick Pivato. Po jejich těžké havárii musela vyjet na trať sanitka, pro zbytek posádek pak byla zkouška zrušena.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Japan ON LINE

foto

31. října 2008 • 01:00

Po dvou evropských asfaltech se světový šampionát vydal do Asie na šotolinový povrch. Spíše než o klasický nezpevněný povrch se však pojede na rozblácených tratích s příměsí sněhu, do toho pětkrát asfaltová superspeciálka v Sapporo Dome. Celý průběh soutěže můžete sledovat ON LINE společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Sníh mění trať Rally Japan

foto

30. října 2008 • 11:30

Sněhová nadílka, která se objevila v horách nedaleko Sappora, výrazně promluvila do časového harmonogramu Rally Japan. Z původních devětadvaceti zkoušek (z toho hrozivých pět superspeciálek na Sapporo Dome) se nakonec dvou nedočkáme, další dvě pak byly zkráceny.

žádný příspěvek celý článek »

Gardemeisterovi v Japonsku neuznali řidičák !

foto

30. října 2008 • 10:30

Velký problém potkal továrního jezdce týmu Suzuki Toniho Gardemeistera. Japonské úřady totiž neuznaly jeho řidičský průkaz, který měl finský soutěžní jezdec vystavený v Monaku.

příspěvků: 3 celý článek »

Vítězem japonského shakedownu Dani Sordo

foto

30. října 2008 • 09:00

Daniel Sordo vyhrál atypický shakedown před Japonskou Rally. 3,2 km dlouhý úsek totiž absolutně nekorespondoval se šotolinovou tratí soutěže - konal se na stadionu Sapporo Dome na asfaltovo-betonovém povrchu, kde se pojede (pětkrát!) i superspeciálka.

příspěvků: 1 celý článek »

Hennig: V Japonsku bych rád zopakoval loňský výsledek

foto

29. října 2008 • 13:00

Po dvou asfaltových soutěžích ve Španělsku a na Korsice se celý cirkus jménem WRC stěhuje na druhou stranu zeměkoule směr Japonsko, kde se o nadcházejícím víkendu pojede předposlední, již čtrnáctý, podnik letošního kalendáře mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Šance pro Citroën v Japonsku

foto

29. října 2008 • 12:00

Do předposledního (dějství seriálu mistrovství světa v rallye, Rallye Japonsko, vstupuje tým Citroën Total s dvěma vozy Citroën C4 WRC a posádkami Sébastien Loeb - Daniel Elena a Dani Sordo - Marc Marti. Cesta do země vycházejícího slunce je pro Citroën velice důležitá, vždyť v případě úspěchu může znamenat již jistý titul v obou hlavních soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

toplist