www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Pioneer Carrozzeria Rally Japan (PCWRC)

Gardemeisterovi v Japonsku neuznali řidičák !

30. října 2008 • 10:30

Velký problém potkal továrního jezdce týmu Suzuki Toniho Gardemeistera. Japonské úřady totiž neuznaly jeho řidičský průkaz, který měl finský soutěžní jezdec vystavený v Monaku.

Gardemeisterovi tedy nezbývalo nic jiného, než podstoupit japonský autoškolový rychlokurz. „V pondělí ráno jsem musel jít do normální autoškoly. Tam jsem si vyslechl několikahodinovou přednášku o předpisech, pak jsem absolvoval písemný test a nakonec jízdy v autě s instruktorem. Bylo to hodně divné, jeli jsme starou Toyotou či Nissanem, ani pořádně nevím, co to bylo. Instruktor věděl, že už jezdím hodně dlouho a jsem automobilovým závodníkem, i tak ale postupoval ve všem přesně dle instrukcí,“ prozradil Toni Gardemeister.

„Získat tento řidičák mi trvalo celý den. Když to tak vezmu, bylo to dost nudné, zbytečně promrhaný čas, celé to zabralo zhruba osm hodin. Teď mám právo po tři roky řídit auto v Japonsku. Jakožto 'začátečník' však musím mít na autě speciální nálepku upozorňující o tomto faktu ostatní řidiče, takže naše Suzuki dozná drobnější estetickou úpravu,“ dodal závěrem finský jezdec.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.10.2008 12:29
Mara
Nemají, ale mají vydaný v zemi své národnosti, ne v Monaku.
30.10.2008 12:04
pesos
To je teda kravina! A co ti ostatní jezdci ti snad mají japonský řidičák?
30.10.2008 11:43
Firestone
Johohóóó! Garde se "zajícem" na zadním skle :-)
toplist