www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Wales Rally GB (PCWRC)

Valentino Rossi testoval před Wales Rally GB

14. listopadu 2008 • 05:00

Italský motocyklový šampion se, jako již téměř tradičně, zúčastní závěrečného podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích, Wales Rally GB. Pro letošní ročník si sympatický Ital, kterému pořadatelé protekčně přidělili za „porušení řádů“ jeho obvyklé číslo 46, vybral vůz Ford Focus WRC.

Šestinásobný vítěz motocyklového seriálu Grand Prix se ve Walesu představí s továrním Focusem WRC britského týmu M-Sport. Jezdec týmu Stobart a syn šéfa týmu Malcolma Wilsona Matthew včera prováděl Rossiho úskalím jízdy s Focusem na šotolině. Během odpoledne stihli najezdit zhruba osmdesátku kilometrů.

„Jsem velice rád, že se po dlouhé době můžu zase vrátit za volant závodního auta. Navíc jízda s takovýmto speciálem na šotolině je špičkový zážitek. Naposledy jsem startoval v roce 2006 na Novém Zélandu se Subaru Impreza WRC. Tohle auto je úplně jiné, i pneumatiky se dost výrazně obměnily,“ prozradil po testech Rossi.

Ten se o nadcházejícím víkendu zúčastní asfaltové Rally Show v Monze, dva týdny na to se vydá na seznamovací jízdy do Walesu. „Už se nemůžu dočkat,“ dodal závěrem devetadvacetiletý Ital.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist