www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Wales Rally GB (PCWRC)

Marcus Grönholm jako náhradník Duvala pro Wales

18. listopadu 2008 • 15:00

Finský jezdec Marcus Grönholm opustil po loňském ročníku soutěžáckou scénu, pořád ale pošilhává po závodním volantu. Nechybělo mnoho a Marcus Grönholm se mohl představit na závěrečném podniku mistrovství světa ve Walesu.

„V minulém týdnu mi Malcolm volal a chtěl vědět, jestli budu ve Walesu startovat. Do středy se muselo vědět, jestli pojedu nebo ne, jinak by týmu hrozila sankce za nedodržení předpisů. V případě, že bych nemohl startovat, tak by místo mě jel Marcus Grönholm. Je pro mě velkou ctí, že právě Grönholm by byl mým náhradníkem. Nakonec jsem se ale rozhodl, že ve Walesu pojedu,“ prozradil Francois Duval.

Ten si už vyzkoušel jízdu v závodním autě po nehodě v Japonsku, v minulém týdnu testoval v okolí belgického Lommelu Ford Focus WRC 07, se kterým Pieter Tsjoen zvítězil na Rallye du Condroz. „Najel jsem s autem dostatek kilometrů a myslím si, že na mě nehoda nenechala žádné následky, do Walesu se těším,“ řekl po testech Duval.

Belgický jezdec se lehce vyjádřil také k vyhlídkám pro nadcházející sezónu: „Cítím, že mají zájem o mé setrvání v mistrovství světa. Pořád mám šanci zůstat u Fordu, chtějí ale, abych přinesl 1 milion euro. A to nevím, jestli by se mi v Belgii podařilo najít. Navíc jsem v kontaktu s několika týmy provozujícími vozy S2000, bylo by pěkné vystartovat s některým z nich v IRC. Myslím si, že v nejbližších dnech se rozhodne, jak bude vypadat můj příští rok,“ dodal závěrem Duval.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.11.2008 17:38
gannet
Duval do MS patří. Na druhé straně, kdyby měl třeba přijet na Barumku ;-)
toplist