www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Walašská rallyšou evo 2

Walašskou rallyšou ovládli Štěpánek a ženící se Silvestr Mikuláštík

23. listopadu 2008 • 12:30

Do Valašské Bystřice se koncem listopadu opět sjely moravské soutěžní posádky, aby zábavným sedmibojem ukončily letošní soutěžáckou sezónu. Počasí tentokráte všem účastníkům přálo a nadělilo přes noc dostatečnou sněhovou nadílku, takže se skutečně bylo nač dívat.

Bohužel, právě tuto sněhovou nadílku někteří závodnící podcenili, a tak se závod musel obejít běz těch, co si zapomněli přezout letní gumy a do Valašské Bystřice přes záplavu sněhu vůbec nedorazili. Jiní i přes několikadenní přípravu zapomněli zimní kola pořídit úplně, někteří se naopak stihli se svým vozem vyválet již při cestě k registraci.

Všechny předstartovní těžkosti včetně několika zaspání zvládlo šestnáct účastníků, kteří se zúčastnili sedmi zajímavých disciplín - začínalo se slalomovou dráhou na čtyřkolce, následovala dvě kola rychlostní zkoušky mezi balíky slámy, poté jízda na motokáře, jedno kolo rychlostní zkoušky, šotolinová superspeciálka Řecké rally na Playstationu. Zlatým hřebem měla být jízda na šlapacím autě, vzhledem k náročným podmínkám však jízda nebyla možná a tak se muselo využít náhradní disciplíny - spolujezdec musel tlačit svého jezdce sedícího na čtyřkolce na šestimetrové dráze okořeněné jedním vracákem.

Někteří jezdci si přivezli své obvyklé soutěžní nářadí, někteří jezdili se svým či zapůjčeným tréninkovým vozem. Nejdále šel Jaroslav Orsák, který si pořídil speciálně na tuto akci zbrusu nový speciál Trabant Evo XI S600. Bohužel, již před startem se objevily první technické problémy v podobě nefunkčních stěračů, takže spolujezdec Karel Vajík musel nainstalovat systém patentovaný Alisterem McRae z dob jeho účinkování v Hyundaii Accent WRC - pohyb stěračů umožňuje tahání spolujezdce za provázky. V samotném závěru pak Trabant vypověděl poslušnost úplně, díky své extrémní váze některými odborníky odhadované na 36 kg včetně posádky však nebyl pro diváky problém dotlačit jej až do cíle zkoušky a za menší úplatu slivovicí posléze i do Mikuláštíkem zapůjčené garáže.

A kdo se stal vítězem celé akce? Jednoznačně její hlavní pořadatel Silvestr Mikuláštík, který všem účastníkům sliboval velké překvapení. Tím byla jeho vlastní svatba s dlouholetou přítelkyní Míšou, čímž nenápadně udělal ze všech účastníků i novinářů svatebčany. Novomanželům Silvestru a Michaele Mikuláštíkovým gratulujeme a přejeme hodně štěstí i zdraví do společného života.

Nepodstatné konečné výsledky
1.Jan ŠtěpáněkSubaru Impreza STI11:16.3
2.Radim SušeňMitsubishi Lancer Evo IX+25.0
3.Roman MichalíkMitsubishi Lancer Evo IX+42.3
4.Petr Vraj jun.Mitsubishi Lancer Evo IX+50.1
5.Petr VrajMitsubishi Lancer Evo IX+1:02.6
6.Martin HudecMitsubishi Lancer Evo VIII+1:17.0
7.Roman StromšíkOpel Astra OPC+1:23.8
8.Jaroslav OrsákTrabant Evo XI S600+1:33.5
9.Lumír GaliaŠkoda Felicia Kit Car+1:34.8
10.Jaroslav PešlRange Rover+1:54.9
11.Viktor ChytkaMitsubishi Pajero+1:57.4
12.Jaromír TomaštíkSubaru Impreza STI+1:57.7
13.Petr VaculíkKia Sportage+2:11.7
14.Martin KašíkŠkoda Fabia RS+2:30.7
15.Jaroslav PodešvaSubaru Impreza+3:02.1
16.David SpisarMitsubishi Pajero+3:55.0

Kompletní fotogalerie z Walašské rallyšou evo 2

Konečné výsledky včetně časů z RZ

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist