www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Wales Rally GB (PCWRC)

Urmo Aava a Martin Rauam nepojedou ve Walesu

1. prosince 2008 • 20:30

Dvojice estonských pilotů Urmo Aava a Martin Rauam se nezúčastní závěrečného podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích - Wales Rally GB. Na vině je současná ekonomická krize, která znemožňuje oběma pilotům World Rally Teamu Estonia účast ve Walesu.

„Naším cílem bylo zúčastnit se v letošním roce alespoň desíti podniků mistrovství světa a jednoho v Estonsku. Ten se nmá podařilo naplnit a když k tomu přidáme pět vyhraných rychlostních zkoušek, čtvrté místo na Acropolis a páté na Novém Zélandu, můžeme být spokojeni,“ řekl Aava. „Momentálně jednáme s Citroënem Sport, Stobartem a Subaru o možnostech startu na dvanácti soutěžích příští rok. Do konce příštího týdne bychom chtěli vynést finální verdikt.“

„Mým cílem bylo skončit v první desítce PCWRC. Zatím jsme šestí, takže i u nás panuje spokojenost. Končívali jsme v první pětce v rámci PCWRC, jen jednou jsme odstoupili a jen týmový zkrat nás na Acropolis připravil o stupně vítězů. Myslím, že s letošním rokem můžeme být spokojeni,“ komentoval Martin Rauam.

Martin Rauam má výhodu, že registraci do PWRC zaslal jeho tým World Rally Team Estonia. Za jezdcovu absenci na nominovaném podniku by musel platit velkou pokutu a šel by před disciplinárku, takhle jej může nahradit dvojice Egon Kaur-Simo Koskinen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist