www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Wales Rally GB (PCWRC)

Martin Prokop před startem Britské rally

5. prosince 2008 • 10:30

Se sněhem a ledem se museli Martin Prokop spolu s Janem Tománkem potýkat na trati Britské rally během tréninkových jízd. Před dnešním ostrým startem do soutěže čekal ale na posádky ještě shakedown, který byl možností k úvodnímu poměření sil.

Úterní a středeční tréninkové jízdy mimo jiné napověděly, že letošní ročník ostrovní soutěže bude nesmírně náročný a nevyzpytatelný. Mnohá místa v horských oblastech totiž pokryl sníh, což potvrzuje po jejich projetí i Martin Prokop.

„V horách nasněžilo a na cestách navíc sníh namrzal, takže byly téměř nesjízdné. Pokud toto počasí přetrvá, bude Britská rally bojem o udržení se na trati. Většina vložek se totiž jede převážně v horách, kde leží spousta sněhu. Bude to hodně zrádné, ale více uvidíme zítra. Úvodní etapa je navíc oproti loňsku kompletně nová. Ovšem jedna z erzet – Sweet Lamb, se jede na úseku, kde jsem před pár dny testoval C4 WRC. Sobotní a nedělní úseky jsou pak obdobné jako vloni,“ přiblížil charakter posledního podniku letošní sezóny mistrovství světa pátý muž průběžného pořadí PWRC.

Shakedown, na jehož trati si české duo ověřilo připravenost svého mitsubishi, se odehrál stejně jako vloni na úseku nedaleko Swansea. ůZkusili jsme trať projet a ověřit nastavení auta. To se nám i podařilo. Trať byla těžká a rozbitá," komentoval průběh předzávodního testu Martin.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist