www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 09 - Jänner Rallye 2009

Jänneru po první etapě kraluje Waldherr

3. ledna 2009 • 22:30

Andreas Waldherr s jediným vozem kategorie S2000 kraluje po první etapě zahajovacímu podniku soutěžácké sezóny u našich jižních sousedů, tradiční Jänner Rallye s centrem ve Freistadtu nedaleko českých hranic.

Jediným, kdo byl schopen s Waldherrovým Volkswagenem Polo S2000 schopen držet krok byl Pavel Valoušek, který vyhrál obě úvodní rychlostní zkoušky. Kilometr před cílem třetího úseku však v pravé zatáčce vypochodoval ven, poškodil levé přední kolo a byl nucen odstoupit.

Během celého dne Waldherr navyšoval náskok na soupeře až na dosavadní minutu a čtvrt na druhého Raimunda Baumschlagera, který se na stříbrnou příčku probojoval až v nočních rychlostních zkouškách. Za něj se seřadil rodinný klan Gassnerů následován lokálním matadorem Ernstem Hanederem.

Šestou příčku dlouho držel mladý Jan Černý při svém druhém startu se Subaru Impreza STI, hodiny a následně zhasnutý motor na RZ 11 jej stály jedno místo v neprospěch Petera Gavláka. První destíku pak uzavřeli Daniel Běhálek, bývalý mistr světa Stig Blomqvist a s plynovým Subaru se trápící Manfred Stohl.

Kromě Valouška v první etapě odstoupil i Jaroslav Orsák, který se od začátku trápil s výkonem motoru svého Mitsubishi, až definitivně odstoupil po RZ 8. Lukáš Lapdavský skončil na RZ 10 kvůli poruše diferenciálu, Krise Rosenbergera zklamala převodovka ex-Mörtlova Subaru Impreza STI, Hannes Danzinger s nejrychlejší dvoukolkou skončil kvůli technickým problémům po RZ 6, na RZ 5 havaroval italský rychlík Diego Gonzo.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist