www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Ireland (JWRC)

Urmo Aava pojede s Fordem Focus WRC od Stobartu

6. ledna 2009 • 17:30

Estonský jezdec Urmo Aava startoval v uplynulé sezóně s privátním Citroënem C4 WRC. Poté, co jeho místo v 'záložním' týmu Citroënu převzali jiní, se bývalý jezdec juniorského Suzuki rozhodl přestoupit ke značce Ford, kde bude startovat s vozem týmu Stobart.

Obdobně jako v minulých sezónách, jasnou jedničkou týmu Stobart je ten nejpomalejší - syn šéfa továrního týmu Malcolma Wilsona Matthew. Po odstoupení Subaru na tým Stobart připadla čísla 5 a 6, mladý Wlson tedy bude po celý rok startovat s číslem 5.

Co se druhého bodovaného vozu týče, nejspíše bude platit loňská varianta se střídáním různých pilotů. Pro Rally Ireland bude tímto strojem vůz pilotovaný estonským jezdcem Urmo Aavou, který má v plánu starty na osmi soutěžích mistrovství světa (kromě Irska i v Norsku, Portugalsku, Sardínii, Polsku, Finsku, Španělsku a Walesu).

Do třetího týmového vozu bez nároku na body pak usedne Henning Solberg Zda se v průběhu sezóny s Fordem Focus WRC od Stobartu objeví i Gigi Galli, Francois Duval či někdo další, ukáží až následující týdny.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist