www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Ireland (JWRC)

Martin Semerád v cíli Norské Rally

foto

16. února 2009 • 16:30

Modrobílé Mitsubishi Lancer EVO IX Sherlog Racing Teamu s Martinem Semerádem za volantem v neděli v podvečer přejelo přes cílovou rampu Norské Rally. Osmnáctiletý soutěžní jezdec Martin Semerád navigovaný zkušeným spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou tak splnil cíl, kterým bylo dokončit premiérový podnik Mistrovství světa bez použití systému superrally.

příspěvků: 2 celý článek »

Aava: Alespoň jsme najeli cenné kilometry

foto

4. února 2009 • 11:00

Nováček týmu Stobart Urmo Aava vyjádřil spokojenost s výsledkem Irské rally, která o uplynulém víkendu otevřela sezonu mistrovství světa v rally. Estonec šokoval za velmi obtížných podmínek hned v samém úvodu, když po prvních průjezdech úvodní etapy kraloval průběžnému pořadí o 6,7 sekundy před druhým Sebastienem Loebem.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie Tomasze Bugiela z 3. dne Rally Ireland

foto

3. února 2009 • 16:20

Ohlednutí za závěrečným dnem klání na tratích rychlostních zkoušek zahajovacího podniku letošního mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích, který znamenal kromě jiného také konečně lepší počasí než v úvodu rally, přináší poslední fotogalerie našeho redakčního kolegy Tomasze Bugiela. Kromě jiného si v ní můžete všimnout jedné specifické, ale typicky irské zvláštnosti na snímku 'vlny'.

žádný příspěvek celý článek »

Hans Weijs jr. byl propuštěn z nemocnice

foto

3. února 2009 • 14:30

Holandský mladík Hans Weijs jr., který těžce havaroval při zahajovacím podniku letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Ireland, byl propuštěn z nemocnice do domácího ošetřování.

žádný příspěvek celý článek »

První body pro juniorský tým Citroën

foto

3. února 2009 • 11:00

Dva vozy mezi prvními šesti, to je bilance juniorského týmu Citroën po Rallye Irsko při debutu v mistrovství světa. Chris Atkinson a Stephane Prevot při svém prvním startu s vozem C4 WRC obsadili páté místo. Sébastien Ogier a Julien Ingrassia dojeli hned za nimi šestí. Conrad Rautenbach a Daniel Barritt přidali do Poháru konstruktérů ještě jeden bod.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen skončil v Irsku na stupních vítězů

foto

2. února 2009 • 15:00

Posádka týmu BP Ford Abu Dhabi World Rally Team ve složení Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen dokončila úvodní podnik Mistrovství světa automobilových soutěží v Irsku na třetím místě. Během soutěže panovaly náročné podmínky, po více než 48 hodin skrápěl tratě rychlostních zkoušek nepřetržitý déšť.

žádný příspěvek celý článek »

To je start - Citroën slaví double!

foto

2. února 2009 • 14:00

Vozy Citroën C4 WRC a posádky Sébastien Loeb - Daniel Elena a Dani Sordo - Marc Martí zopakovaly své výsledky z roku 2007 a na Rallye Irsko jim patří první dvě příčky finálového pořadí. Repete předloňského úspěchu posádky Citroënu odstartovaly už od páteční, první etapy, aby nakonec získaly maximální možný počet bodů do hodnocení Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Solidní bodový vstup do šampionátu pro Prokopa s Tománkem

foto

2. února 2009 • 08:00

Osm mistrovských bodů si z Irské rally, úvodního podniku juniorského šampionátu, odváží posádka Czech National Teamu Martin Prokop – Jan Tománek. V hodnocení JWRC se musela sklonit pouze před Němcem Aaronem Burkartem.

žádný příspěvek celý článek »

Irsko: Maximum bodů pro Loeba a Citroen

foto

1. února 2009 • 15:50

Závěr Irské rally proběhl naprosto podle očekávání, když se oba jezdci na továrních Citroenech C4 WRC vyvarovali větších chyb a relativně v klidu si dojeli pro první letošní double v pořadí Sebastien Loeb a Dani Sordó před třetím Mikko Hirvonenem, který tak by zároveň nejlepším jezdcem na Fordu Focus WRC.

příspěvků: 2 celý článek »

Prokop s Tománkem po sobotě druzí

foto

1. února 2009 • 11:10

Posádka Czech National Teamu Martin Prokop – Jan Tománek zůstává i po druhé etapě Irské rally na bodovaných příčkách juniorské klasifikace. Po havárii Nizozemce Weijse na posledním testu včerejšího dne jim patří druhá příčka za Burkartem.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Ireland ON LINE se serverem AutoSport.CZ!

foto

1. února 2009 • 08:35

Závěrečný den Irské rally podle dosavadního vývoje soutěže nečekají asi žádné dramatické zvraty. Dvojice Loeb a Sordo na továrních Citroenech si dnes bude určitě především hlídat svůj double, stejně tak jako Mikko Hirvonen svou třetí pozici. Jediné vzrušení tak může přinést souboj o čtvrté místo mezi Solbergem a Atkinsonem a uvidíme také, zda se Martinu Prokopovi v juniorech povede ještě teoreticky zkomplikovat život Aaronu Burkartovi. Vše můžete sledovat živě společně s námi i dnes.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie Tomasze Bugiela z 2. dne Rally Ireland

foto

31. ledna 2009 • 21:40

Druhý den letošní Irské rally si z pohledu počasí nikterak nezadal s tím prvním. Povětrnostní podmínky byly dokonce místy možná ještě horší než včera a tak rozhodně nebylo co závidět jak soutěžním posádkám, tak i ostatním aktérům soutěže společně s diváky. Atmosféru dalšího irského deštivého dne si již teď můžete přiblížit v další fotogalerii Tomasze Bugiela.

příspěvků: 1 celý článek »

Irsko: Citroeny s převahou udržují vedení

foto

31. ledna 2009 • 20:00

Druhý den letošní Rally Ireland znamenal totální status quo z pohledu pozic na stupních vítězů. Za dvojicí továrních Citroenů C4 WRC pilotovaných Sebastienem Loebem a Dani Sordem se i přes potíže s posilovačem řízení udržela jednička týmu BP Ford Abu Dhabi Mikko Hirvonen.

žádný příspěvek celý článek »

Irsko: Deštivý úvod pro Loeba

foto

30. ledna 2009 • 21:50

S výjimkou úvodního rychlostního testu, který opanovali jezdci na vozech Ford Focus WRC, patřil první den zahajovací soutěže seriálu mistrovství světa FIA rally 2009 úřadujícímu mistru světa Sebastienu Loebovi. Ten převzal do své režie všechny zbývající dnešní rychlostní testy a připsal si na své konto pět nejrychlejších časů v řadě.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie Tomasze Bugiela z 1. dne Rally Ireland

foto

30. ledna 2009 • 21:15

Úvodní den Irské rally s sebou přinesl řadu dramatických momentů, o které se zasloužilo především obrovské množství vody na trati jednotlivých rychlostních zkoušek. O tom, jak to vše vypadalo ve skutečnosti, se můžete na vlastní oči přesvědčit v další fotogalerii našeho stálého redakčního kolegy Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

toplist