www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Agrotec Würth Rally Hustopeče

Moravská pomlázka vynesla 1. místo v juniorech Tomkovi

19. dubna 2006 • 00:10

Za krásného slunečného počasí bojovalo o velikonočním víkendu, v kraji dobrého bílého a červeného vína pod Pálavskými vrchy, o nejlepší umístění v jednodenní soutěži Mistrovství ČR v rally celkem 79 posádek v různých objemových třídách.

Celkem 6 rychlostních zkoušek o celkové délce asi 8o km, vedlo převážně po spojovacích cestách mezi vinicemi, kde se střídal šotolinový povrch s rozbitým asfaltem.

Juniorská posádka týmu IT racing - AK Škoda Mladá Boleslav, David Tomek – Jan Škaloud, s vozem Škoda Felicia Kit Car, příváží do Mladé Boleslavi bohatou pomlázku z původně neplánovaného startu na Rally Agrotec Wurth Hustopeče, a to v podobě 1. místa ve skupině Junior 2000 a dalším úspěchem ve skupině A6, kde vybojovala v konkurenci zkušenějších posádek výborné 2. místo.

Další start juniorské posádky na Rally Matador Tatry, z důvodů studijních povinností (Tomek maturita, Škaloud zápočty na VŠ) vedení týmu odvolalo.

Fanoušci tuto mladou boleslavskou posádku uvidí po malé přestávce v červnu na Rally Český Krumlov a hned poté na Rally Bohemia doma v Mladé Boleslavi. V plánu týmu na srpen, je vedle Barum Rally ve Zlíně i pozvání od Belgického importéra škodovek na jednu soutěž v rámci belgického mistrovství.

Za AK Škoda Ivan Škaloud
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist