www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rallye Monte Carlo

Wittmann se cíle nedočkal, ale nezklamal

26. ledna 2009 • 08:30

Ještě před závěrečnými čtyřmi testy Rallye Monte Carlo vypadala situace rakouské posádky Franz Wittmann - Bernhard Ettel na voze Mitsubishi Lancer Evo IX více než dobře. Náležela jí devátá příčka absolutní klasifikace a pomyslné vedení mezi klasickými produkčními vozy.

Poté, co se dvojice zkušených ledových špionů v podobě Franze Wittmanna staršího a Jörga Pattermanna postarala o správnou volbu pneumatik pro klasickou zkoušku přes Col de Turini, vyrazili rakouští mladíci z Monte Carla vstříc 'Noci dlouhých nožů'. Jejich putování do cíle soutěžácké klasiky však předčasně skončilo pět kilometrů před startem 34kilometrového testu.

„Z ničeho nic jsme ztratili výkon motoru a začali silně cítit pálící se olej. Samozřejmě jsme oba dva totálně zklamaní z toho, že jsme nedojeli do cíle. Je možné, že na vině bylo včerejší poškození turba, přes které jsme jeli ještě 60 kilometrů do cíle,“ hořekoval po svém odstoupení Wittmann.

Na druhou stranu se však mladý Rakušan hájící barvy týmu Interwetten Racing určitě nemusel stydět za svůj předvedený výkon, také vzhledem k silné konkurenci vozů kategorie Super 2000.

„Štěstěna nám tentokrát nepřála. Přesto jsme se ale na této rally mnohému naučili. Navíc jsme o sobě dali vědět na mezinárodním poli a jsme si jistí, že s našimi přímými soupeři budeme schopni držet krok a tempo na dalších soutěžích,“ dodal Wittmann junior.

Rakouský mladík si zasloužil za svůj výkon pochvalu také od nejlepšího současného soutěžního jezdce své země, tedy Manfreda Stohla. „Podle mého názoru tímto výkonem absolvoval Franz mezinárodní maturitu. Byla to nejtěžší rally se spoustou sněhu a extrémně se měnícími podmínkami.“

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.01.2009 19:16
krb
Wittmannův styl jízdy byl famózní!!! škoda toho že nedojel za ty průjezdy i za to že stačil S2000 by si to určitě zasloužil
26.01.2009 11:51
Mirekfric
Wittmann je cvok, ale v dobrém slova smyslu. Dveřma nápřed všude :-)))
toplist